Livre
Néerlandais

In het grote bos

Autre titre Het kleine huis in het grote bos

Laura Ingalls Wilder (auteur), Garth Williams (dessinateur)

In het grote bos

Autre titre Het kleine huis in het grote bos

Public cible:
9-11 ans et plus
Kleine Laura woont met haar familie in de 19e eeuw in de bossen van Noord-Amerika. Daar is het gezellig en veilig, ook al sluipt er wel eens een beer om het huis. Vanaf ca. 9 jaar.
Niveau de lecture
AVI 9
Titre
In het grote bos / Laura Ingalls Wilder ; met tek. van Garth Williams
Autre titre
Het kleine huis in het grote bos
Auteur
Laura Ingalls Wilder
Dessinateur
Garth Williams
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Litte House in the big woods
Édition
15de dr.
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2008 | Autres éditions
154 p. : ill.
ISBN
9789021619552

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De ca. 6-jarige Laura woont met haar oudere zusje Mary en baby Carrie, vader en moeder, in de bossen van Noord-Amerika. Dagelijks moeten de meisjes meehelpen in het huis en op het land. Centraal in het klassieke (autobiografische) kinderboek uit 1932 staat overleven in een wilde natuur. Via akkerbouw en jacht houdt het gezin zich in leven en weet het voldoende voorraad op te bouwen voor de wintermaanden. Uitvoerig en zeer gedetailleerd worden de processen beschreven die te maken hebben met het vergaren en conserveren van voedsel. Zwart-wittekeningen (uit 1953) ondersteunen de tekst hierbij. De indeling in hoofdstukken verhoogt mede de leesbaarheid. De gehanteerde normen en waarden zullen anno 2003 misschien bevreemden, maar de huiselijkheid, liefde en 'eenvoudige' bronnen van geluk zullen indruk maken. Deel een van de serie 'Het kleine huis'*, onafhankelijk te lezen van de verdere delen. De vertaling van deze herdruk is in 2003 bewerkt. De tekst is toen opnieuw geredigeerd, wat inhoud…Lire la suite

À propos de Laura Ingalls Wilder

Laura Ingalls Wilder, née le 7 février 1867 à Pepin dans le Wisconsin et morte le 10 février 1957 à Mansfield dans le Missouri, est une femme de lettres américaine, auteur de la série de romans pour enfants La Petite Maison dans la prairie, inspirée par sa propre enfance au sein d'une famille de pionniers américains à la fin du XIXe siècle. Le succès de cette série de romans a assuré une vie confortable à l’auteur pour ses dernières années et a donné lieu à plusieurs adaptations télévisées, dont la première a été la série américaine La Petite Maison dans la prairie, dans laquelle l'actrice Melissa Gilbert jouait le rôle de Laura.

Biographie

Fille de Charles et…En lire plus sur Wikipedia