Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Gewoon Klaartje Boon

Lauren Child (auteur)

Gewoon Klaartje Boon

Public cible:
6-8 ans et plus
Twee verhalen over Klaartje Boon (ik-figuur). Ze gaat als detective op zoek naar een gestolen wedstrijdbeker en ze doet mee aan een spelwedstrijd. Vanaf ca. 9 jaar.
Contient
Titre
Gewoon Klaartje Boon / tekst en illustraties Lauren Child
Auteur
Lauren Child
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Goor, 2010
382 p. : ill.
ISBN
9789047509578 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 47 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Klaartje Boon, de voorlaatste telg in een gezin van vier, konden we al leren kennen in enkele bijzonder levendig en opvallend geïllustreerde prentenboeken van Lauren Child. Nu is er een bundeling van twee leesboeken over Klaartje Boon, nl. Helemaal gewoon, Klaartje Boon en Klaartje Boon spelt p.r.o.b.l.e.m.e.n in de omnibus Gewoon Klaartje Boon. De verhalen zijn dikker, op kleiner formaat en met enkel zwartwitillustraties. De flitsende tekst en de speelse belettering (bv. verticale tekst als er iemand valt, golvende tekst als er gezwommen wordt, kapitalen als er geroepen wordt enz.) zijn hier net zo sterk als in de prentenboeken. Wat veel minder tot zijn recht komt hier zijn de collages uit de prentenboeken: de combinatie van de cartoonachtige personages met allerlei fotomateriaal is in zwart wit een stuk minder sterk. In de prentenboeken vind je ook de vaak schreeuwerige kleurencombinaties terug die Childs handelskenmerk zijn geworden.

Klaartje Boon is hie…Lire la suite
Bundeling van twee eerder verschenen boeken over het leven van Klaartje Boon. In 'Helemaal gewoon Klaartje Boon' gaat Klaartje, net als de hoofdpersoon Kat Kattenburg uit haar lievelingsboeken, als een echte detective op zoek naar een gestolen wedstrijdbeker. In 'Klaartje Boon spelt p.r.o.b.l.e.m.e.n.' wil Klaartje graag net zo beroemd worden als haar idool Kat en maakt ze zich grote zorgen om een spelwedstrijd, want van spellingregels snapt ze niks. In de ik-vorm geschreven vanuit de eigenzinnige, ondernemende, fantasievolle en observerende Klaartje. Haar humoristische, soms wat ironische en filosofische gedachtegang en de vele gebeurtenissen worden als een waterval over de lezer uitgestort. Vlot taalgebruik met enkele moeilijke woordspelingen. Sfeerbehoudend vertaald. De typografie en de zwart-witillustraties van de schrijfster zorgen voor een speelse opmaak. Origineel, niet helemaal gewoon boek voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.