Livre
Néerlandais

Ik ben niet moe en ik ga zeker niet naar bed

Lauren Child (auteur), Ellen Hosmar (traducteur)

Ik ben niet moe en ik ga zeker niet naar bed

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Lola wil pas naar bed als haar (denkbeeldige) vriendjes ook hun tanden hebben gepoetst, in bad zijn geweest enz. Prentenboek met grappige tekeningen in verschillende formaten. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Slapen gaan
Titre
Ik ben niet moe en ik ga zeker niet naar bed / tekst en illustraties Lauren Child
Auteur
Lauren Child
Traducteur
Ellen Hosmar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I am not sleepy and I will not go to bed
Éditeur
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2018 | Autres éditions
[32] p. : ill.
ISBN
9789048316441 (hardback)
Placing suggestion
Slapen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Er zit vast een diepere gedachte achter, maar mij ontgaat de zin van een pagina met cryptische bedankjes en een opdracht met foto. Het verhaal is grappig. Een klassiek geval van niet naar bed willen en dan allerlei vertragingstactieken bedenken. Karel heeft het er moeilijk mee als hij zijn zusje Lola naar bed moet brengen. Lola heeft nog veel te doen en wordt nooit moe, zegt ze. Als ze frambozenmelk moet drinken wil ze die ook voor de drie tijgers aan de keukentafel. Bij het tandenpoetsen bedenkt ze dat een leeuw haar tandenborstel heeft opgegeten. Voor het aantrekken van haar pyjama moeten de twee dansende honden toestemming geven. Het moment van in bed stappen wil ze met een uitvlucht uitstellen. Maar dan denkt Karel haar te slim af te zijn en zegt dat er zeker een nijlpaard in bed ligt. Dat had hij niet moeten doen. De fantasieën zijn van Lola, daar moet geen ander inkomen.

Het is heerlijk om te lezen en te zien hoe die gehaaide Lola haar oudere broer precies krijgt waar z…Lire la suite
Vrijwel vierkant hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken over de geduldige grote broer Charlie die zijn kleine eigenwijze zusje Lola naar bed probeert te krijgen. Nadat Lola aangeeft dat ze nooit moe wordt en dus niet naar bed wil, probeert Charlie (ik-figuur) haar te verleiden met roze melk. Hij gaat mee in Lola’s fantasie, en geeft ook de tijgers roze melk, laat een leeuw tanden poetsen met zijn borstel, verwijdert een walvis uit het bad en belt twee dansende honden over het gebruik van een pyjama. Uiteindelijk werkt het fantasiespel en gaat Lola slapen. De grappige kleurige illustraties zijn gemaakt in gemengde techniek met veel teken-, knip- en plakwerk, zoals ook gebruikt in de animatiefilms over het duo Charlie en Lola. De begeleidende tekst is tussen en soms over de illustraties geplaatst, waarbij afwisselend een groot en klein lettertype is gebruikt. De belangrijkste woorden zijn vetgedrukt. Tekst en illustraties lopen door tot aan de binnenkant van de omslag. Or…Lire la suite

Suggestions