Livre
Néerlandais

Extase

Lauren Kate (auteur), Mireille Vroege (traducteur)
Luce en Daniël zoeken de plek waar de engelen op aarde zijn gevallen. Ze willen voorkomen dat Lucifer het verleden uitwist. Daniël worstelt ermee dat hij Luce steeds zal verliezen. Luce ontdekt dat ze voorbestemd is voor een ander. De strijd om haar hart kan beginnen.
Titre
Extase
Auteur
Lauren Kate
Traducteur
Mireille Vroege
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Rapture
Éditeur
Houten: Van Goor, 2013 | Autres éditions
303 p.
ISBN
9789000309948 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na Lucifers uitspraak is de val van miljoenen engelen uit de hemel begonnen en zal negen dagen duren. Binnen die tijd moeten Daniël en Luce de exacte locatie van de Val vinden om te verhinderen dat zevenduizend jaar geschiedenis wordt uitgewist. Drie relieken kunnen hen daarbij helpen, maar moeten eerst gevonden worden. De tijd dringt en onderweg krijgen zij te maken met vurige aanvallen van de Scales (mindere engelen) en de Elders. Onthullend laatste deel van de serie ‘Fallen’, waarin de ware toedracht van de vloek gaandeweg wordt ontsluierd, alle ontbrekende stukjes op hun plaats vallen en de onderlinge verhoudingen zichtbaar worden. Luce is de sleutelfiguur die op eigen kracht inzicht moet krijgen in haar eigen bestaan, om iets aan de dreigende situatie te kunnen veranderen. De soms poëtische beschrijvingen zijn beeldend, met gevoel voor drama en sfeer en de slotscène is boeiend en bevredigend. De Engelse titel ‘Rapture’* heeft de Bijbelse betekenis ‘opname in de hemel’. Aantrekkel…Lire la suite

Extase

'Extase' is het vierde en laatste deel in de Fallen-reeks. Luce beleefde haar vorige levens opnieuw door te reizen in de tijd. Ze begrijpt haar verleden en dat van haar geliefde, de engel Daniël, nu beter. Maar voor ze voor altijd samen kunnen zijn, moeten ze de plannen van Lucifer verijdelen. De Val der engelen herhaalt zich, waardoor duizenden jaren geschiedenis zal worden uitgewist. Luce en Daniël hebben negen dagen om de juiste locatie van de Val te vinden. Samen met hun vrienden gaan ze op zoek naar drie relieken die hen daarbij kunnen helpen. Zullen ze deze race tegen de tijd winnen?
In dit onthullende slot wordt de toedracht van de vloek die op Luce en Daniël rust ontsluierd. Luce moet de waarheid op eigen kracht achterhalen en het wordt al snel duidelijk dat ze nog altijd niet alles weet. De meeste puzzelstukjes vallen uiteindelijk wel op hun plaats, maar door alle expliciete uitleg vertraagt het verhaalverloop. Er wordt opnieuw van hot naar her gereisd, vrienden en vija…Lire la suite

À propos de Lauren Kate

Lauren Kate, née le 21 mars 1981 à Dallas au Texas, est une auteur américaine de romans fantastiques pour adolescents, traduite en trente langues différentes.

Biographie

Lauren Kate est née à Dallas le 21 mars 1981 et y a grandi. Elle a étudié à l’université d’Atlanta en Géorgie. Son premier livre intitulé The Betrayal of Natalie Hargrove a été publié en novembre 2009 en Angleterre. Le lycée de Dallas l'a inspirée pour ce premier livre. Par la suite, ses études à Atlanta l’ont inspirée pour l’écriture de son deuxième roman, premier de la série de cinq livres intitulée Damnés.

Elle vit à Los Angeles avec son mari, Jason. …En lire plus sur Wikipedia