Livre
Néerlandais
Luce (17) ziet haar hele leven al schaduwen. Op haar nieuwe school wordt dat erger. Bovendien voelt ze zich aangetrokken tot de mysterieuze Danie͏̈l. Wat houdt hij geheim? Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Fallen
Auteur
Lauren Kate
Traducteur
Mireille Vroege
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Fallen
Éditeur
[Houten]: Van Goor, 2020 | Autres éditions
300 p.
ISBN
9789000378142 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Luce (17) moet naar een tuchtschool, omdat zij schuldig bevonden is aan de dood van een medescholier bij een brand. Op de nieuwe school komt zij in een bizarre wereld terecht. Er hangt een spookachtige sfeer in het gebouw en daarbuiten is een begraafplaats die de functie heeft van hangplek. Haar leven lang ziet Luce al schaduwen uit een andere wereld opdoemen en dat lijkt hier nog erger. Ze maakt gauw vrienden en is op twee jongens verliefd. Cam achtervolgt haar, Daniël negeert haar. De laatste lijkt ze in eerdere levens ontmoet te hebben. Geheimzinnigheid troef, wat versterkt wordt door lichtsignalen en zwermen bovenzintuigelijke wezens. Alles ontaardt in een strijd tussen gevallen engelen die toch eerder in de hemel heeft plaatsgevonden? Een verhaal waarin spirituele elementen niet geloofwaardig aan de orde komen. Chronologisch verteld met een flashback als proloog en een epiloog. De personages worden nergens mensen van vlees en bloed en doen ongrijpbare dingen. Vanaf ca. 15 jaar.

Fallen

Luce (17) komt door allerlei omstandigheden terecht in een tuchtschool. Haar relatie met haar ouders is duidelijk in orde, maar haar vriendje ging in haar bijzijn letterlijk in rook op, wat toch wel vragen doet rijzen. In de school waar alle moderne communicatiemiddelen verboden zijn en Luce zich tussen de jeugdcriminelen weinig op haar plaats voelt, trekt de mysterieuze Daniël Grigori onmiddellijk haar aandacht. Hij heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op haar, maar staat overduidelijk afwijzend ten opzichte van haar. Cam daarentegen stelt alles in het werk om zoveel mogelijk met Luce samen te zijn en zo ontstaat er een vreemde driehoeksverhouding. Luce ontdekt dat ze – hoe onwaarschijnlijk ook - een gemeenschappelijk verleden heeft met Daniël, die een gevallen engel blijkt te zijn. Hoewel ze voor elkaar zijn voorbestemd en elkaar door de eeuwen heen verschillende malen zijn tegengekomen, zijn ze er nooit in geslaagd lang samen te zijn en wordt Luce nooit ouder dan zeventien…Lire la suite

À propos de Lauren Kate

Lauren Kate, née le 21 mars 1981 à Dallas au Texas, est une auteur américaine de romans fantastiques pour adolescents, traduite en trente langues différentes.

Biographie

Lauren Kate est née à Dallas le 21 mars 1981 et y a grandi. Elle a étudié à l’université d’Atlanta en Géorgie. Son premier livre intitulé The Betrayal of Natalie Hargrove a été publié en novembre 2009 en Angleterre. Le lycée de Dallas l'a inspirée pour ce premier livre. Par la suite, ses études à Atlanta l’ont inspirée pour l’écriture de son deuxième roman, premier de la série de cinq livres intitulée Damnés.

Elle vit à Los Angeles avec son mari, Jason. …En lire plus sur Wikipedia