Livre
Néerlandais

Passie

Lauren Kate (auteur), Mireille Vroege (traducteur)
Luce (17) reist door 6.000 jaar geschiedenis, om te proberen de vloek die op haar en Danie͏̈l rust op te heffen, zodat hun liefde eeuwig zal kunnen bestaan. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Passie
Auteur
Lauren Kate
Traducteur
Mireille Vroege
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Passion : a fallen novel
Éditeur
Houten: Van Goor, 2012 | Autres éditions
286 p.
ISBN
9789000303106 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Luce (17) reist met Verkondigers naar haar verleden. Het is een reis door 6.000 jaar geschiedenis. Luce belandt steeds bij het moment dat haar vorige ik sterft. Bij elke sterfscène ontdekt Luce iets nieuws en zoekt ze aanwijzingen om de vloek, die op haar en Daniël rust, op te heffen. Direct vervolg op het vorige boek, 'Kwelling'*. De proloog is lastig omdat de lezer steeds zijn standpunt moet bijstellen door de, naar het lijkt, tegenstrijdige informatie. De tijdreis geeft inzicht in de geschiedenis en culturen van vele millennia. Tegelijkertijd wordt veel gevraagd van de fantasie van de lezer, als die meegaat in de verwikkelingen en het feit dat naast de hoofdpersonen ook hun vroegere ik steeds voorkomt. De gebeurtenissen gaan snel, steeds zijn er nieuwe magische ontwikkelingen en dit maakt het verhaal soms onwerkelijk. Auteur is joods opgevoed en heeft een katholieke vader. Zij is geïnteresseerd in religie en heeft les gevolgd bij een docent die de Bijbel puur als literatuur zag. De…Lire la suite

Passie

'Passie' is het derde deel in de Fallen-reeks en gaat verder waar het vorige boek eindigde. Luce is in een Verkondiger – een schaduw die haar haar verleden laat zien - gestapt en landt in het Moskou van 1941. Ze komt zichzelf tegen in een vorig leven in de vorm van Luschka. Die heeft een geheime liefde Daniil, niet minder dan een vorige versie van haar grote en eeuwige liefde, Daniël. Met haar eigen ogen ziet ze hoe ze in vlammen opgaat wanneer hij haar passioneel kust. Waarom moet ze toch telkens doodgaan wanneer ze elkaar vinden? Ze stapt opnieuw de Verkondiger in om verder te graven in haar verleden, van Milaan in 1918, over Helston in 1854, tot Tahiti in 1775 en steeds verder terug in de tijd tot wanneer alles begon. Telkens weer ziet ze zichzelf in vlammen opgaan. De grenouille Bill die met haar meereist, leert haar zelfs hoe ze zich met haar vorige ik kan verenigen en dan beleeft ze het ook echt.
Parallel met het verhaal van Luce die wanhopig, maar vastberaden door de eeuw…Lire la suite

À propos de Lauren Kate

Lauren Kate, née le 21 mars 1981 à Dallas au Texas, est une auteur américaine de romans fantastiques pour adolescents, traduite en trente langues différentes.

Biographie

Lauren Kate est née à Dallas le 21 mars 1981 et y a grandi. Elle a étudié à l’université d’Atlanta en Géorgie. Son premier livre intitulé The Betrayal of Natalie Hargrove a été publié en novembre 2009 en Angleterre. Le lycée de Dallas l'a inspirée pour ce premier livre. Par la suite, ses études à Atlanta l’ont inspirée pour l’écriture de son deuxième roman, premier de la série de cinq livres intitulée Damnés.

Elle vit à Los Angeles avec son mari, Jason. …En lire plus sur Wikipedia