Bande dessinée
Néerlandais
Mei 1968. De 20-jarige Philip Sinclair moet zijn droom om racepiloot te worden aan de wilgen hangenn om geneeskunde te gaan studeren. Totdat hij wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een race op het Australische Bathurst circuit. De uitnodigingsbrief onthult vreemd genoeg ook dat hij de zoon zou zijn van een bekende racekampioen ,die tien jaar eerder tragisch aan zijn einde kwam. Voor Philip word
Sujet
Autosport
Titre
Bathurst 68
Scénariste
Laurent-Frédéric Bollée
Dessinateur
Stefano Carloni
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Bathurst 68
Éditeur
[Plaats van uitgave onbekend]: Gorilla avonturenstrips, 2015
48 p. : ill.
ISBN
9789462801417 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Autostripverhaal met tekeningen van Stefano Carloni in kleur en teksten van Laurent Bollée in balloons, vertaald uit het Frans. Het is mei 1968; de twintigjarige Philippe Sinclair rijdt voor zijn plezier in raceauto's, maar wordt door zijn moeder naar de universiteit gestuurd om voor arts te gaan studeren. Dan komt er posat voor hem uit Australië, waarin hij wordt uitgenodigd mee te doen met een autorace. Het blijkt dat zijn vader, die hij niet kende, in 1948 een geheime relatie had met zijn moeder tijdens een vakantie in Australië. In 1938 reed zijn vader tijdens een autorace tegen een boom, waarin een enorme goudklomp was verborgen. De eigenaren van de goudklomp jagen op zijn vader; Philippe doet echter mee met de autorace en aan het einde van het verhaal valt alles op zijn plaats. Een boeiend stripverhaal, goed opgebouwd en goed getekend.

À propos de Laurent-Frédéric Bollée

Laurent-Frédéric Bollée, né le 9 mai 1967 à Orléans en France, est un journaliste, chroniqueur, rédacteur en chef, commentateur spécialisé en sports mécaniques ; également scénariste de bande dessinée et auteur de biographies de sportifs.

Biographie

Jeunesse

Il fait partie de la famille Bollée, fondeurs de cloches installée à Saint-Jean de Braye près d'Orléans. Il est aussi un lointain neveu des deux Amédée Bollée père et fils, et Léon Bollée, pionniers de l'automobile.

Après une scolarité effectuée à Boulogne-Billancourt puis Paris, il entre à l'Université Paris II où il obtient une licence AES en 1988 et se dirige à l'Université Paris IV-Sorbonne pour une maîtrise de journalisme au CELSA en 1990.

Carrière<…En lire plus sur Wikipedia