Bande dessinée
Néerlandais
Amper twintig jaar en al een tiental moorden op de kerfstok. Zijn naam? Billy Stockton. In dit zesde deel van de spin-off XIII Mystery spitten scenarist Bollée (Apocalypse Mania) en tekenaar Steve Cuzor (O’Boys) het verleden uit van een boefje dat het pad van XIII kruiste in een smerige gevangeniscel van Plain Rock. Een keihard verhaal over de ondergang van een jongen voor wie het leven geen ander
Titre
Billy Stockton
Scénariste
Laurent-Frédéric Bollée
Dessinateur
Steve Cuzor
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Billy Stockton
Édition
1
Éditeur
Brussel: Dargaud Benelux, 2013 | Autres éditions
56 p. : ill.
ISBN
9789085583165 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Naast albums van de reguliere stripserie 'XIII' worden ernaast ook verhalen uitgebracht met bijzondere aandacht voor mensen die in de serie figureren of die daarin een zeer belangrijke rol spelen. In dit geval gaat het om Billy Stockton, een bijfiguur uit het derde deel 'Alle tranen van de hel' (1986). Het is een jongen die na de dood van zijn ouders ondergebracht wordt bij verre familie op een boerderij en daar niet fraai behandeld wordt. Eigenlijk tolereert men hem uitsluitend omdat hij op zijn achttiende erfgenaam wordt van een groot fortuin. Billy spoort totaal niet en komt na de moord op zes willekeurige mensen in een inrichting voor geestelijk gestoorden terecht. Daar ontmoet hij Steve Rowland, XIII dus, die met hem een uitbraakpoging doet. Hoe dat afloopt, valt te lezen in 'Alle tranen van de hel'. Door enkele tekeningen inclusief ballonteksten vrijwel identiek aan die in dat deel te maken, wordt op vernuftige wijze een link tussen de twee albums gelegd. Dat is knap gedaan, net…Lire la suite

À propos de Laurent-Frédéric Bollée

Laurent-Frédéric Bollée, né le 9 mai 1967 à Orléans en France, est un journaliste, chroniqueur, rédacteur en chef, commentateur spécialisé en sports mécaniques ; également scénariste de bande dessinée et auteur de biographies de sportifs.

Biographie

Jeunesse

Il fait partie de la famille Bollée, fondeurs de cloches installée à Saint-Jean de Braye près d'Orléans. Il est aussi un lointain neveu des deux Amédée Bollée père et fils, et Léon Bollée, pionniers de l'automobile.

Après une scolarité effectuée à Boulogne-Billancourt puis Paris, il entre à l'Université Paris II où il obtient une licence AES en 1988 et se dirige à l'Université Paris IV-Sorbonne pour une maîtrise de journalisme au CELSA en 1990.

Carrière<…En lire plus sur Wikipedia