Bande dessinée
Néerlandais
In opdracht van magnaat Arthur Witzler gaat een bende wetenschappers en avonturiers, al even verscheiden als effici?nt. De pati?nt Morgan ondervragen. Via zijn herinneringen leren ze meer over een lang vervlogen tijdperk, bij de dageraad der tijden, toen koning Nemrod de onbetwiste heerser was over een groot deel van de wereld. dankzij zijn moed, en zijn boog. En dankzij een zkere pijl....
Titre
De legende
Scénariste
Laurent-Frédéric Bollée
Dessinateur
Griffo Heloret Olivier Mangin
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La légende
Édition
1
Éditeur
's-Hertogenbosch: Silvester, 2011
48 p. : ill.
ISBN
9789058854704 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In het derde deel van de verzorgde stripserie 'De pijl van Nemrod' wordt de legende van de pijl en zijn schutter verteld door Morgan Shepherd, de mysterieuze psychiatrische patiënt, die al 4500 jaar oud blijkt te zijn (zie de voorgaande delen). Hij vertelt de legende van Nemrod, een nazaat van Noach en stichter van de stad Babel. Nemrod was een zeer bekwaam boogschutter en gebruikte daarbij bijzondere pijlen. Op zijn speurtocht naar de ultieme macht komt Nemrod in de ruimte en schiet een pijl af waarmee hij God (?) geraakt zou hebben. Na deze legende volgt een andere variant, die later in de cyclus weer opgerakeld zal worden. Dan gaat het verhaal weer in een hele andere tijd verder. De zoon van de militair die de pijl heeft gevonden, ontdekt dit bijzondere voorwerp in diens nalatenschap en gaat hier direct een boek over schrijven. Zo zijn er vier of vijf verschillende verhalen in dit album die oftewel teruggrijpen naar voorgaande gebeurtenissen uit de vorige albums, of de voorbode zij…Lire la suite

À propos de Laurent-Frédéric Bollée

Laurent-Frédéric Bollée, né le 9 mai 1967 à Orléans en France, est un journaliste, chroniqueur, rédacteur en chef, commentateur spécialisé en sports mécaniques ; également scénariste de bande dessinée et auteur de biographies de sportifs.

Biographie

Jeunesse

Il fait partie de la famille Bollée, fondeurs de cloches installée à Saint-Jean de Braye près d'Orléans. Il est aussi un lointain neveu des deux Amédée Bollée père et fils, et Léon Bollée, pionniers de l'automobile.

Après une scolarité effectuée à Boulogne-Billancourt puis Paris, il entre à l'Université Paris II où il obtient une licence AES en 1988 et se dirige à l'Université Paris IV-Sorbonne pour une maîtrise de journalisme au CELSA en 1990.

Carrière

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions