1967. Schrijver Archibald Redmore probeert nog steeds te achterhalen hoe het mogelijk is dat een van zijn romans een paar eeuwen eerder geschreven blijkt te zijn. Letterlijk. Woord voor woord. Tijdens zijn onderzoek naar deze kwestie raakt Redmore bevriend met een zekere Morgan Shepherd. Archibald en Clarisse, de vrouw van Morgan, hebben een wat verdergaande relatie dan die van gast en vrouw des h
Titre
De moord
Auteur
Laurent-Frédéric Bollée
Dessinateur
Griffo Olivier Mangin
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le meurtre
Édition
1
Éditeur
's-Hertogenbosch: Silvester, 2013
47 p. : ill.
ISBN
9789058858139 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het zesde deel van deze fraaie stripserie (vervolg op 'Het boek', 2012)* ontknoopt verder het mysterie over de hoofdpersoon Morgan Shepperd. Shepperd, in het eerste deel uit een inrichting gehaald, is een onkwetsbare man die terug in de tijd leeft. Hij wordt een jaar per eeuw jonger en is de vinder van de eveneens mysterieuze pijl van Nemrod (de pijl die God zou hebben geraakt en met zijn bloed eraan). In dit deel wordt duidelijk wat precies de aanleiding is geweest waarom Shepperd de verantwoordelijkheid van de moord op zijn vrouw en dochter op zich heeft genomen. Het grote verhaal dat door alle delen loopt, wordt steeds duidelijker en zal in het slotdeel tot een eind komen. Het album is zeer verzorgd met mooie sfeervolle tekeningen, filmische effecten en toepasselijke lay-out en kleurgebruik. Een nieuwe aflevering uit de serie nodigt uit om de vorige delen te herlezen om het totaalplaatje weer beter te begrijpen. Een spannende, intrigerende, mooi getekende serie.

À propos de Laurent-Frédéric Bollée

Laurent-Frédéric Bollée, né le 9 mai 1967 à Orléans en France, est un journaliste, chroniqueur, rédacteur en chef, commentateur spécialisé en sports mécaniques ; également scénariste de bande dessinée et auteur de biographies de sportifs.

Biographie

Jeunesse

Il fait partie de la famille Bollée, fondeurs de cloches installée à Saint-Jean de Braye près d'Orléans. Il est aussi un lointain neveu des deux Amédée Bollée père et fils, et Léon Bollée, pionniers de l'automobile.

Après une scolarité effectuée à Boulogne-Billancourt puis Paris, il entre à l'Université Paris II où il obtient une licence AES en 1988 et se dirige à l'Université Paris IV-Sorbonne pour une maîtrise de journalisme au CELSA en 1990.

Carrière

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions