Bande dessinée
Néerlandais
Het is het uur van de ontknoping in het ruimtestation Hadden. Morgan Shepherd, die per ongeluk de bewaarder werd van de pijl van Nemrod, eeuwen geleden, verlangt slechts één ding: zich losmaken van dat voorwerp dat iedereen wil. Arthur Witzler, de multimiljonair en baas van groep W, wil daarentegen de pijl in handen krijgen voor hij sterft. Hij heeft zijn hele leven lang de mysteries van de we
Titre
De nachten
Scénariste
Laurent-Frédéric Bollée
Dessinateur
Griffo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les nuits
Édition
1
Éditeur
's-Hertogenbosch: Silvester, 2014
47 p. : ill.
ISBN
9789058859242 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Exact vijf jaar na het eerste deel verschijnt het zevende deel van deze stripserie met de ontknoping van het mysterie van de pijl (van Nemrod) die God geraakt zou hebben. De bewaker van de pijl, Morgan Sheppard alias patiënt 1167, wil van de pijl af. De grootindustrieel Witzler probeert juist de pijl te bemachtigen. Of dit allemaal lukt, is te lezen in dit laatste deel, het vervolg op 'De moord' (2013)*. Een fantastische stripreeks waarin het verhaal diverse kanten is opgegaan; nu in dit deel worden de eindjes aan elkaar geknoopt of juist open gelaten. Een sf-stripserie van hoog niveau, onder andere wat betreft het tekenwerk, de inkleuring, details en het scenario. Het laatste deel nodigt de lezer weer uit de vorige delen te herlezen. Van bijna alle personages uit de serie wordt afscheid genomen en wordt duidelijk hoe ze verder gaan in het leven of hoe ze eindigen. Een mooie, bijzondere stripserie voor volwassenen.

À propos de Laurent-Frédéric Bollée

Laurent-Frédéric Bollée, né le 9 mai 1967 à Orléans en France, est un journaliste, chroniqueur, rédacteur en chef, commentateur spécialisé en sports mécaniques ; également scénariste de bande dessinée et auteur de biographies de sportifs.

Biographie

Jeunesse

Il fait partie de la famille Bollée, fondeurs de cloches installée à Saint-Jean de Braye près d'Orléans. Il est aussi un lointain neveu des deux Amédée Bollée père et fils, et Léon Bollée, pionniers de l'automobile.

Après une scolarité effectuée à Boulogne-Billancourt puis Paris, il entre à l'Université Paris II où il obtient une licence AES en 1988 et se dirige à l'Université Paris IV-Sorbonne pour une maîtrise de journalisme au CELSA en 1990.

Carrière<…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions