Bande dessinée
Néerlandais
Deadline Georgia, augustus 1864. In de openluchtgevangenis van Camp Anderson zitten duizenden noordelijke gevangenen op elkaars lip. Hun leven in het immense tentenkamp is een hel. Tussen hen en hun meedogenloze bewakers loopt de deadline, letterlijk de lijn des doods. Louis Paugham komt als jonge soldaat van de Confederatie aan in het gevangenkamp. De gevoelige jongeman maakt er meteen kennis met
Titre
Deadline
Scénariste
Laurent-Frédéric Bollée
Dessinateur
Rossi
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Deadline
Édition
1
Éditeur
[Brussel]: Glénat Benelux, 2014
81 p. : ill.
ISBN
9789491684487 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In 1864 komt de jonge Amerikaanse soldaat Louis Paugham terecht in het concentratiekamp Andersonville, waar krijgsgevangenen en ontsnapte slaven vast zitten. Door het kamp loopt een letterlijke 'deadline'. Wie in de buurt komt, wordt zonder pardon neergeschoten. Louis komt daar als bewaker terecht en wordt verliefd op een trotse neger, die ondanks zijn gevangenschap en vernederingen rust uitstraalt. Vervolgens lezen we over Louis' jeugd die hij, nadat zijn ouders werden gedood bij een overval, doorbracht bij een reizend journalist en handelsreiziger. We lezen ook hoe de romance tussen Louis en de neger afloopt en wat er tientallen jaren later van hem is geworden. De strip kent veel sprongen in de tijd en het is soms wat puzzelen. Dat wordt wel beloond, want het vertelt een fascinerend verhaal over een gevoelige jongeman, die met moeite zijn hoofd boven water houdt in een ruig tijdsgewricht. Realistische tekeningen in kleur; bevat geweld- en erotisch getinte scènes.

À propos de Laurent-Frédéric Bollée

Laurent-Frédéric Bollée, né le 9 mai 1967 à Orléans en France, est un journaliste, chroniqueur, rédacteur en chef, commentateur spécialisé en sports mécaniques ; également scénariste de bande dessinée et auteur de biographies de sportifs.

Biographie

Jeunesse

Il fait partie de la famille Bollée, fondeurs de cloches installée à Saint-Jean de Braye près d'Orléans. Il est aussi un lointain neveu des deux Amédée Bollée père et fils, et Léon Bollée, pionniers de l'automobile.

Après une scolarité effectuée à Boulogne-Billancourt puis Paris, il entre à l'Université Paris II où il obtient une licence AES en 1988 et se dirige à l'Université Paris IV-Sorbonne pour une maîtrise de journalisme au CELSA en 1990.

Carrière<…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions