Bande dessinée
Néerlandais

Een lange bloedige nacht. 2de bedrijf

Laurent-Frédéric Bollée (auteur), Fabien Bedouel (dessinateur)
Op 31 maart 1918 wordt Parijs beschoten door een Duits lange-afstandskanon dat staat opgesteld aan de noordkant van de stad. Een obus komt terecht in kerkplantsoen waar zich op dat moment 8 mensen bevinden. Eén van hen komt daarbij om. De relatie tussen die 8 mensen werpt de vraag op of de Duitse beschieting eigenlijk wel de oorzaak was van dat sterfgeval…
Titre
Een lange bloedige nacht. 2de bedrijf
Auteur
Laurent-Frédéric Bollée
Dessinateur
Fabien Bedouel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Un long destin de sang
Édition
1
Éditeur
Sans lieu de publication: 12bis, 2011 | Autres éditions
54 p. : ill.
ISBN
9782356482174 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tweede deel van een nieuw, oorspronkelijk Frans, tweedelig stripverhaal. Genre: thriller, oorlog, drama. Het verhaal is gesitueerd in Frankrijk aan het eind van de Eerste Wereldoorlog. Alles speelt zich af binnen 24 uur, tussen zaterdag 30 en zondag 31 maart 1918. Bij een Duits bombardement op Parijs valt die dag een dode. Op het eerste gezicht als slachtoffer van de beschieting, maar later wordt duidelijk dat de man uit de weg is geruimd omdat hij te veel wist. Er blijkt een relatie te zijn met een dodelijk drama in de loopgraven van het Aisnefront een jaar eerder. In dit tweede deel volgt de verrassende ontknoping. Een verhaal vol verraad en intriges met diverse parallelle verhaallijnen, waarbij de onderhuidse spanning raak wordt getroffen door de sombere tekenstijl met veel schaduweffecten.

À propos de Laurent-Frédéric Bollée

Laurent-Frédéric Bollée, né le 9 mai 1967 à Orléans en France, est un journaliste, chroniqueur, rédacteur en chef, commentateur spécialisé en sports mécaniques ; également scénariste de bande dessinée et auteur de biographies de sportifs.

Biographie

Jeunesse

Il fait partie de la famille Bollée, fondeurs de cloches installée à Saint-Jean de Braye près d'Orléans. Il est aussi un lointain neveu des deux Amédée Bollée père et fils, et Léon Bollée, pionniers de l'automobile.

Après une scolarité effectuée à Boulogne-Billancourt puis Paris, il entre à l'Université Paris II où il obtient une licence AES en 1988 et se dirige à l'Université Paris IV-Sorbonne pour une maîtrise de journalisme au CELSA en 1990.

Carrière<…En lire plus sur Wikipedia