Bande dessinée
Néerlandais
1872. Voor kust van Sicili?. Een vissersboot slaat tijdens een storm op zee te pletter op een eiland. Enkele weken later treft een ander schip vol wetenschappers, geologen en cartografen tijdens hun onderzoek naar het woeste landschap rondom de vulkaan Etna de wrakstukken. Daar doen ze een ontdekking die niet alleen de geschiedenis, maar ook de toekomst op zijn kop zal zetten. De pijl van Nem
Titre
Het eiland
Scénariste
Laurent-Frédéric Bollée
Dessinateur
Brice Goepfert Griffo Philippe Aymond
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
L'ile
Édition
1
Éditeur
's-Hertogenbosch: Silvester, 2009
48 p. : ill.
ISBN
9789058854513 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Uitgeverij Silvester besteed veel aandacht aan haar uitgaven. Ook dit album is prima verzorgd en zorgvuldig gedrukt. Mooie kleuren, zwaar papier en duidelijk leesbare belettering. De tekeningen zijn realistisch en goed gedetailleerd. In het tweede deel van deze stripserie wordt het mysterie rond de feitelijke hoofdpersoon, Morgan Shepherd, verder ontrafeld. Een groot gedeelte van het verhaal speelt zich af op een geheimzinnig eiland in de Middellandse Zee. Het eiland werd bezet door soldaten van Napoleon en verdween vervolgens in zee en komt later weer boven. Daar wordt de pijl van Nemrod gevonden (die werd door de soldaten bewaakt). Dan wordt de link weer gelegd naar de toekomst (2129), naar het ruimtestation Hadden waar Shepherd verblijft en na 162 jaar begint te praten. Het blijkt dat hij al 4200 jaar oud is; verder wordt het mysterie ontrafeld in een volgend deel. Het derde gedeelte van het verhaal speelt zich aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Een Britse officier vindt in d…Lire la suite

À propos de Laurent-Frédéric Bollée

Laurent-Frédéric Bollée, né le 9 mai 1967 à Orléans en France, est un journaliste, chroniqueur, rédacteur en chef, commentateur spécialisé en sports mécaniques ; également scénariste de bande dessinée et auteur de biographies de sportifs.

Biographie

Jeunesse

Il fait partie de la famille Bollée, fondeurs de cloches installée à Saint-Jean de Braye près d'Orléans. Il est aussi un lointain neveu des deux Amédée Bollée père et fils, et Léon Bollée, pionniers de l'automobile.

Après une scolarité effectuée à Boulogne-Billancourt puis Paris, il entre à l'Université Paris II où il obtient une licence AES en 1988 et se dirige à l'Université Paris IV-Sorbonne pour une maîtrise de journalisme au CELSA en 1990.

Carrière

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions