Bande dessinée
Néerlandais
De geboorte van een nieuwe stripheld. Matt Peterson, fotojournalist, stoutmoedig en een geboren verleider, stuit in de coulissen van de internationale sportwereld op duistere zaken. Londen, juli 2012. Matt Peterson, fotojournalist bij de krant L?Equipe, wordt naar de Britse hoofdstad gestuurd als verslaggever van de Olympische Spelen. Miroslav Palick, een Tsjechische atleet, trekt ongewild de aand
Titre
London running
Scénariste
Laurent-Frédéric Bollée
Dessinateur
Stom
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
London running
Édition
1
Éditeur
Sans lieu de publication: Casterman, 2012
56 p. : ill.
ISBN
9789030367321 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Aan het beroep journalist kunnen gemakkelijk spannende verhalen gekoppeld worden; in dit geval betreffende een fotograaf voor een sportblad. Om de rechten voor voor een mobiel netwerk in Ethiopië te krijgen, worden grove middelen ingezet. Zo zal een Ethiopische atleet de marathon van de Olympische Spelen van Londen moeten winnen om deze rechten te krijgen. Concurrentie wordt op diverse onfrisse manieren uitgeschakeld en op een gegeven moment raakt de hoofdpersoon, fotograaf Matt Peterson, betrokken in deze zaak. Op zijn foto's staan dingen die de hele zaak aan het rollen brengen. Een beetje vergezocht verhaal, maar zo nu en dan best spannend. De setting is origineel (Olympische Spene 2012) en de uitvoering van deze strip is aardig. Realistische tekeningen, sfeervol kleurgebruik, goed te volgen teksten, traditionele lay-out. De vertaling is niet altijd even goed. Voor lezers vanaf ca. 13 jaar.

À propos de Laurent-Frédéric Bollée

Laurent-Frédéric Bollée, né le 9 mai 1967 à Orléans en France, est un journaliste, chroniqueur, rédacteur en chef, commentateur spécialisé en sports mécaniques ; également scénariste de bande dessinée et auteur de biographies de sportifs.

Biographie

Jeunesse

Il fait partie de la famille Bollée, fondeurs de cloches installée à Saint-Jean de Braye près d'Orléans. Il est aussi un lointain neveu des deux Amédée Bollée père et fils, et Léon Bollée, pionniers de l'automobile.

Après une scolarité effectuée à Boulogne-Billancourt puis Paris, il entre à l'Université Paris II où il obtient une licence AES en 1988 et se dirige à l'Université Paris IV-Sorbonne pour une maîtrise de journalisme au CELSA en 1990.

Carrière<…En lire plus sur Wikipedia