Bande dessinée
Néerlandais
Het meest geheimzinnige voorwerp van de geschiedenis is ook het meest geheime: de pijl van Nemrod! Men zegt dat hij God zelf zou gekwetst hebben en de tijd zou overleefd hebben. Men zegt ook dat je vervloekt bent als je hem benadert. De organisatie van Arthur Witzler onderzoekt alle mysteries sinds het ontstaan van de Aarde. In de laatste uren die de stichting nog rest dient zich een jonge Zwee
Titre
Patiënt 1167
Scénariste
Laurent-Frédéric Bollée
Dessinateur
Héloret Griffo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le patient 1167
Éditeur
's-Hertogenbosch: Silvester, 2009
47 p. : ill.
ISBN
9789058853899 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In het jaar 2129 wordt Lena Ekstorm geconfronteerd met een bijzondere patiënt, Morgan Shepherd, in een asiel/gevangenis in Stockholm. Lena is arts en probeert contact te leggen, maar dat lukt niet. Dan gaat zij spitten in zijn verleden en dan blijkt deze Morgan al 162 jaar in het centrum te zitten. Een uniek medisch geval dat door de rijkste man van de wereld, Arthur Witzler, wordt opgemerkt. Deze Witzler haalt alle betrokken personen naar zijn ruimteschip (de arts, archiefmedewerker, wetenschappers en natuurlijk de patiënt). Dit ruimteschip is piramidevormig en moet overbevolking op aarde tegengaan. Hoe een en ander met elkaar verbonden is, wordt in volgende delen wellicht duidelijk. Een boeiend begin van een sf-stripverhaal. Realistisch getekend en passend kleurgebruik, goed verzorgd en mooie decors. De teksten zijn goed te volgen en het verhaal wordt goed opgebouwd; de lezer wil ongetwijfeld weten hoe dit verder gaat lopen.

À propos de Laurent-Frédéric Bollée

Laurent-Frédéric Bollée, né le 9 mai 1967 à Orléans en France, est un journaliste, chroniqueur, rédacteur en chef, commentateur spécialisé en sports mécaniques ; également scénariste de bande dessinée et auteur de biographies de sportifs.

Biographie

Jeunesse

Il fait partie de la famille Bollée, fondeurs de cloches installée à Saint-Jean de Braye près d'Orléans. Il est aussi un lointain neveu des deux Amédée Bollée père et fils, et Léon Bollée, pionniers de l'automobile.

Après une scolarité effectuée à Boulogne-Billancourt puis Paris, il entre à l'Université Paris II où il obtient une licence AES en 1988 et se dirige à l'Université Paris IV-Sorbonne pour une maîtrise de journalisme au CELSA en 1990.

Carrière<…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions