Livre
Néerlandais

Mr Finney en de andere kant van het water

Laurentien (auteur), Sieb Posthuma (dessinateur)

Mr Finney en de andere kant van het water

Public cible:
3-5 ans et plus
Een eiland dreigt te verdwijnen in de zee en de dieren moeten gered worden. Mr Finney snelt te hulp. Op zoek naar een veilig gebied vragen de dieren zich af hoe het komt dat het water stijgt. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Mr Finney en de andere kant van het water / Laurentien van Oranje ; ill. Sieb Posthuma
Auteur
Laurentien (prinses van Nederland)
Dessinateur
Sieb Posthuma
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2011
96 p. : ill.
ISBN
9789045111582 (hardback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als Pinky Pepper een noodsignaal stuurt naar haar vriend Mr Finney, snelt hij haar onmiddellijk te hulp. Een eiland dreigt te verdwijnen in de zee en de dieren moeten gered worden. Op zoek naar een veilig gebied vragen de dieren zich af hoe het komt dat het water stijgt. Mr Finney krijgt niet alleen antwoord op zijn vraag, maar ontdekt ook dat door de opwarming andere natuurlijke elementen dreigen uit te sterven. Ook het tweede boek van prinses Laurentien over Mr Finney* bouwt voort op het thema dat de aarde belangrijk is voor ons allemaal en dat we daar zuinig op moeten zijn. Het taalgebruik is ook nu weer fris, vrolijk en actueel en omdat het veel leuke dialoog bevat van de vele dieren, is het een heerlijk voorleesboek. Bevat een boekenlegger met aan de ene kant voorleestips en aan de andere kant ideeën voor volwassenen om een gesprek aan te gaan met de kinderen over de thema’s in het boek. De prachtige gekleurde illustraties zijn niet alleen aanvullend op het verhaal, maar stuk voo…Lire la suite

À propos de Laurentien

CC BY-SA 3.0 pl - Image by Michał Józefaciuk

La princesse Laurentien des Pays-Bas, née Petra Laurentien Brinkhorst, le 25 mai 1966 est un membre de la famille royale néerlandaise, engagée dans la lutte contre l’analphabétisme. Elle est la femme du prince Constantijn et la belle-sœur du roi Willem-Alexander et de la reine Máxima.

Enfance et études

Petra Laurentien Brinkhorst est née à Leyde, le 25 mai 1966, fille de l'ancien ministre néerlandais des Affaires économiques, Laurens Jan Brinkhorst et Jantien Brinkhorst-Heringa. Elle a un frère. Elle est connue par son deuxième prénom, Laurentien, un mot-valise composé des prénoms de ses parents.

La princesse Laurentien est entrée à l'école primaire à Groningue. Sa famille a ensuite déménagé à La Haye, où elle …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions