Achtervolging

Lee Child (auteur), Jan Pott (traducteur)
Jack Reacher achtervolgt enkele mannen die een vrouw hebben gegijzeld in een auto.
Titre
Achtervolging
Auteur
Lee Child
Traducteur
Jan Pott
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A wanted man
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021 | Autres éditions
383 p.
ISBN
9789021029962 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de zeventiende thriller met hem als hoofdpersonage is Jack Reacher nog altijd op weg naar Virginia om een vrouw op te zoeken die hij nog nooit heeft ontmoet maar wel aardig klonk aan de telefoon. De gewezen MP-majoor geraakt maar niet weg uit de desolate centrale staten van de VS. Net als in Tegenspel probeert hij een lift te krijgen om Nebraska te verlaten, maar echt geluk heeft hij niet. Hoewel hij vriendelijk probeert te glimlachen naar de chauffeurs, is hij met zijn 1 meter 96 te intimiterend, en een pas gebroken neus helpt natuurlijk ook niet om vertrouwen op te wekken. Als een auto met twee mannen en een geïntimideerde vrouw toch voor hem stopt, is dit het begin van een wel heel ingewikkelde plot die hem kriskras over verschillende staatsgrenzen voert naar Kansas City, het ‘Parijs van de prairie’.
Lee Child laat zijn held waardig oud worden en op zijn vijftigste gebruikt Reacher meer zijn hersenen dan zijn vuisten. Uiteindelijk trekt hij de wapens pas echt aan het…Lire la suite
Als Jack Reacher een lift accepteert van een auto met een vrouw en twee mannen ontdekt hij dat de vrouw gegijzeld wordt door de twee mannen en dat ze op de vlucht zijn vanwege een moordpartij. FBI, CIA en nog veel meer uniformen zitten hen achterna. Als hij echter uit de auto gezet wordt, verandert Reacher van achtervolgde in achtervolger want hij wil alles op alles zetten om de vrouw te bevrijden. Ook dit zeventiende deel in de serie met Jack Reacher in de hoofdrol start ogenschijnlijk vrij gewoon om vervolgens via diverse onverwachte wendingen en onderhoudende actiescènes uit te komen bij de spannende ontknoping. Het analytisch vermogen van Reacher om grip te krijgen op zijn situatie, zijn nuchterheid en kracht staan ook nu weer centraal in een verhaal dat de grote schare fans van deze eenzame, maar zeer populaire held zal boeien tot het eind. Het taalgebruik is niet moeilijk, het verhaal dat zich in tamelijk lege streken van Amerika afspeelt, is goed te volgen. Normale druk, ruime …Lire la suite

À propos de Lee Child

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins at Flickr

Lee Child, de son vrai nom James Dover Grant, né le 29 octobre 1954 à Coventry, est un écrivain et scénariste britannique.

Biographie

Il fait des études de droit à Sheffield, puis il travaille à la chaîne de télévision Granada Television à Manchester. Il y reste dix-huit ans avant de se lancer dans l'écriture. Il vit actuellement à New York.

À partir de 1997, il publie une série d'une vingtaine de thrillers où le héros récurrent, Jack Reacher, ancien officier de police militaire, se déplace en mission aux quatre coins des États-Unis. Comme tout dur à cuire du polar, Reacher est solitaire, froid, efficace et hanté par son passé. Ses ouvrages sont des best-sellers. Le personnage est incarné au cinéma à deux reprises par Tom Cruise. L'écrivain réalise un caméo dans les deux longs métrages.

En lire plus sur Wikipedia