Livre
Néerlandais

Brandpunt

Lee Child (auteur), Bob Snoijink (traducteur)
Een voormalig militair agent krijgt in Texas een lift van een vrouw die op zoek is naar iemand die haar man voor haar wil vermoorden.
Titre
Brandpunt
Auteur
Lee Child
Traducteur
Bob Snoijink
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Echo burning
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021 | Autres éditions
381 p.
ISBN
9789021029948 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Liften is gevaarlijk, dat ondervindt de ex-militaire politieman Jack Reacher in de brandende zon van Texas. Het gevaar komt aanrijden in de vorm van een aantrekkelijke vrouw in een dure slee. Ze heet Carmen, is mooi, jong en rijk en biedt hem een lift aan, maar natuurlijk zit er een addertje onder het gras. Carmens echtgenoot zit wegens fraude in de gevangenis na een tip van Carmen aan de belastingdienst. Nu staat hij op het punt om vrijgelaten te worden en Carmen vreest voor haar leven en dat van haar dochtertje. Reacher belooft haar te helpen en neemt een baantje aan op Carmens afgelegen ranch. Al gauw vindt daar een moord plaats maar het is niet Carmen die vermoord wordt … Vijfde 'Jack Reacher' thriller van de Britse auteur Lee Child (1954) die bij Granada Television meewerkte aan series als 'Brideshead Revisited' en 'Prime Suspect'. Het zijn zeer spannende, met vaart gescheven thrillers (alle vertaald) met steeds de sympatieke, ongebonden avonturier Reacher in de hoofdrol, een goe…Lire la suite

À propos de Lee Child

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins at Flickr

Lee Child, de son vrai nom James Dover Grant, né le 29 octobre 1954 à Coventry, est un écrivain et scénariste britannique.

Biographie

Il fait des études de droit à Sheffield, puis il travaille à la chaîne de télévision Granada Television à Manchester. Il y reste dix-huit ans avant de se lancer dans l'écriture. Il vit actuellement à New York.

À partir de 1997, il publie une série d'une vingtaine de thrillers où le héros récurrent, Jack Reacher, ancien officier de police militaire, se déplace en mission aux quatre coins des États-Unis. Comme tout dur à cuire du polar, Reacher est solitaire, froid, efficace et hanté par son passé. Ses ouvrages sont des best-sellers. Le personnage est incarné au cinéma à deux reprises par Tom Cruise. L'écrivain réalise un caméo dans les deux longs métrages.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions