Een Amerikaanse autocoureur, die gewond is geraakt tijdens de race van Le Mans, keert een jaar later terug naar het circuit
Titre
Le Mans
Directeur
Lee H. Katzin
Compositeur
Michel Legrand 1932-2019
Acteur
Steve McQueen 1930-1980
Langue
Anglais
Éditeur
Paramount Pictures, 2003 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1971
Durée
104 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Italiaans, Frans, Duits, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Portugees, Frans, Grieks
EAN
8714865558591

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 7 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een Amerikaanse speelfilm uit 1971 met in de hoofdrol Steve McQueen, bekend van onder meer The towering inferno en The Thomas Crown affair. McQueen is de Amerikaanse coureur Michael Delaney, die een ernstig ongeluk heeft meegemaakt op het circuit van Le Mans. Een jaar later keert hij terug voor de beroemde 24-uurs race op de landwegen van Le Mans. De film werd op locatie gefilmd en McQueen reed het grootste deel van de race zelf. De Speelfilmencyclopedie geeft 3 sterren: 'Een opwindende studie van de Grand Prix van Le Mans met erg mooi camerawerk op de baan. Regisseur John Sturges liep halverwege weg na onenigheid met McQueen.' De dvd bevat geen extra's.

À propos de Lee H. Katzin

Lee H. Katzin est un réalisateur américain né le 12 avril 1935 à Détroit, Michigan (États-Unis), décédé le 30 octobre 2002 à Beverly Hills (Californie).

Biographie

Filmographie

Cinéma

  • 1969 : Au paradis à coups de revolver (Heaven with a Gun)
  • 1969 : Qu'est-il arrivé à tante Alice ? (What Ever Happened to Aunt Alice?)
  • 1970 : The Phynx (en)
  • 1971 : Le Mans
  • 1972 : Notre agent à Salzbourg (The Salzburg Connection)
  • 1976 : The Captive: The Longest Drive 2
  • 1988 : Worl…En lire plus sur Wikipedia