Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De vijand in de spiegel

Leif Davidsen (auteur)

De vijand in de spiegel

Dans la série:
Genre:
Een Deense geheim agent formeert in de nasleep van 11 september 2001 een eenheid die onderzoek doet naar moslimfundamentalisten, maar botst daarbij op een oude Deens-Servische vijand.
Titre
De vijand in de spiegel
Auteur
Leif Davidsen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Danois
Titre original
Fjenden i spejlet
Éditeur
Breda: De Geus, 2005
382 p.
ISBN
90-445-0583-1

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Door het tempo dat sommige succesvolle thrillerauteurs erop na houden plegen ze al te vaak roofbouw op hun talent en moeten ze meermaals hun toevlucht zoeken tot een herneming van vroegere personages en situaties. De vijand in de spiegel is duidelijk in dit bedje ziek. Waarschijnlijk omdat vorige romans Enkele reis Kopenhagen en Bloedverwanten zowel in Denemarken als elders in Europa verkoopssucces waren, opteerde de auteur andermaal voor een intrige opgehangen aan een actueel internationaal gegeven (de nasleep van 11 september en de jacht op Osama Bin Laden) met als onderbouw de interacties tussen veiligheidsdiensten en terroristen. Op het eerste gezicht een boeiend gegeven, ware het niet dat Davidson te veel zaken op elkaar betrekt, wat de plot vergezocht en ongeloofwaardig maakt. Vuk, de Deens-Servische huurmoordenaar uit vorige romans, is weliswaar officieel overleden, maar zoals het cliché het voorschrijft, leeft hij onder een aangenomen identiteit als renten…Lire la suite
Na de aanslag op de Twin Towers formeert de Deense geheim agent Peter Toftlund een speciale eenheid die onderzoek doet naar fundamentalistische cellen. In De Verenigde Staten worden na 11 september 2001 miljoenen dossiers opnieuw doorgelicht, waardoor de Deens-Servische moordenaar en illegale immigrant Vuk tegen de lamp loopt. Omdat hij inmiddels een gezin heeft gesticht, is hij bereid met de autoriteiten mee te werken en op zoek te gaan naar een mol, een onderzoek waarbij hij tegen Peter Toftlund opbotst die nog vol wraakgevoelens zit vanwege de moorden die Vuk in een ver verleden gepleegd heeft. Na 'Bloedverwanten'* is dit weer een uitstekende en diepgravende thriller van de auteur. Niet alleen de twee verhaallijnen zijn belangrijk, maar ook de plaats van de allochtoon in de Deense samenleving. Toftlund krijgt te maken met een agente van Palestijnse afkomst, waardoor de rol van de moslimvrouw en de rol van de islam een rol krijgen in het verhaal. Sommige mannelijke collega’s hebben …Lire la suite

À propos de Leif Davidsen

Leif Davidsen, né le 25 juillet 1950 à Otterup sur l'île de Fionie, est un écrivain danois, spécialisé dans le roman policier.

Biographie

Après avoir fréquenté une haute école aux États-Unis, Leif Davidsen abandonne ses études et exerce divers petits emplois : terrassier, barman, chauffeur. Il reprend ses études au Danemark. Sorti diplômé en journalisme, il travaille comme reporter dès 1976 et acquiert une grande notoriété dans son pays comme correspondant de Radio Danemark à l'étranger, notamment à Moscou et dans les pays de l'Est. Il devient ensuite rédacteur d'informations à la télévision.

Après un premier roman en 1984, il se sert de ses expériences en Russie et dans les pays de l'Est pour écrire une trilogie russe qui tient à la fois du thriller et du roman d'espionnage.

Leif Davidsen était une voix pour ses compatri…En lire plus sur Wikipedia