Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Enkele reis Kopenhagen

Leif Davidsen (auteur)

Enkele reis Kopenhagen

Genre:
Een in Denemarken opgegroeide Servische huurmoordenaar krijgt de opdracht een Iraanse schrijfster die Kopenhagen bezoekt, te vermoorden.
Titre
Enkele reis Kopenhagen
Auteur
Leif Davidsen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Danois
Titre original
Den serbiske dansker
Éditeur
Breda: De Geus, 2002 | Autres éditions
314 p.
ISBN
90-445-0289-1

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 25 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vuk is een zoon van Joegoslavische gastarbeiders in Denemarken. Enkele jaren voor in de Balkan de hetze losbreekt, die zal leiden tot een burgeroorlog, verhuist hij met zijn familie naar Bosnië, waar zijn ouders het slachtoffer worden van etnische zuiveringen. Vuk, die in het Servische leger een bijzondere opleiding genoot -- zijn belangrijkste tactiek is deze van de vermomming -- voert sindsdien opdrachten uit als huurmoordenaar in dienst van de Servische regering, maar later ook in opdracht van Islamitische extremisten. Deze laatsten hebben het immers gemunt op het leven van een Iraanse schrijfster, op wiens hoofd de geestelijke leiders van haar land een aanzienlijke premie hebben uitgeschreven. De schrijfster zal eerlang in Kopenhagen verschijnen op een streng beveiligde persconferentie van de Deense afdeling van de schrijversorganisatie PEN. Rechercheur Për Toftlund van de Deense staatsveiligheid is belast met de veiligheid van de literaire gast tijdens haar bezoek en persconferen…Lire la suite
In dit spannend verhaal krijgt de in Denemarken opgegroeide Servische huurmoordenaar Vuk de opdracht, een Iraanse schrijfster die op uitnodiging van het dagblad 'Politiken' Kopenhagen bezoekt, te vermoorden. Gedreven door een grenzenloze haat jegens moslims die zijn familie doodden, bereidt Vuk, geholpen door de Russische maffia, minutieus en rücksichtslos zijn plannen voor. Aan de andere kant pogen commissaris Toftlund en de jonge, buitengewoon mooie topjournaliste Lise Carlsen, die elkaar steeds vaker ook privé ontmoeten, het bezoek veilig te laten verlopen. Tijdens de persconferentie op het oude Flakfort voor de kust mislukt de aanslag en eindigt in een tragisch bloedbad met zeer indringende gevolgen voor Lise's leven. In deze meeslepende thriller worden psychologie, politiek en intriges kundig samengebracht. Een genot voor de liefhebbers! Paperback, kleine druk.

À propos de Leif Davidsen

Leif Davidsen, né le 25 juillet 1950 à Otterup sur l'île de Fionie, est un écrivain danois, spécialisé dans le roman policier.

Biographie

Après avoir fréquenté une haute école aux États-Unis, Leif Davidsen abandonne ses études et exerce divers petits emplois : terrassier, barman, chauffeur. Il reprend ses études au Danemark. Sorti diplômé en journalisme, il travaille comme reporter dès 1976 et acquiert une grande notoriété dans son pays comme correspondant de Radio Danemark à l'étranger, notamment à Moscou et dans les pays de l'Est. Il devient ensuite rédacteur d'informations à la télévision.

Après un premier roman en 1984, il se sert de ses expériences en Russie et dans les pays de l'Est pour écrire une trilogie russe qui tient à la fois du thriller et du roman d'espionnage.

Leif Davidsen était une voix pour ses compatri…En lire plus sur Wikipedia