Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Op zoek naar Hemingway

Leif Davidsen (auteur), Ingrid Hilwerda (traducteur)
John Petersen reist in de voetstappen van Hemingway naar Key West, Florida. Daar ontmoet hij Carlos, een oude Cubaan in ballingschap, die hem vraagt een brief aan zijn dochter op Cuba te bezorgen. Deze ogenschijnlijk onschuldige missie ontvouwt zich in een drama waarbij de CIA en de Cubaanse geheime dienst, agenten en dubbelagenten, revolutionairen en anti-revolutionairen betrokken zijn.
Sujet
Cuba
Titre
Op zoek naar Hemingway
Auteur
Leif Davidsen
Traducteur
Ingrid Hilwerda
Langue
Néerlandais
Langue originale
Danois
Titre original
På udkig efter Hemingway
Édition
1
Éditeur
Breda: De Geus, 2010
380 p.
ISBN
9789044514865 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na het overlijden van zijn vrouw wil de Deense gymnasiumleraar John Petersen in de voetstappen van schrijver Hemingway reizen. In Key West, Florida, raakt hij bevriend met een oude Cubaan, die hem, omdat hij zal doorreizen naar Cuba, vraagt een brief mee te nemen voor zijn dochter Clara die met hem heeft gebroken. Kort erna wordt John door drie mannen gevraagd Clara’s man te schaduwen, maar op Cuba heeft hij al snel het gevoel zelf te worden geschaduwd. Hij wordt gearresteerd als zijn liefje voor een nacht verdwenen is en dood blijkt te zijn. Dat is het begin van een stoelendans van (geheim) agenten en CIA-agenten waarin hij een kist vol manuscripten van Hemingway vindt. De Deense schrijver/journalist (1950) was o.a. radio- en tv-correspondent in Moskou en schrijft nu met succes thrillers. Dit is de zesde die goed in het Nederlands is vertaald. Het verhaal is spannend, ook voor wie werk/leven van Hemingway niet kent en extra boeiend voor wie dat wel doet. De goede plot heeft veel nieu…Lire la suite

À propos de Leif Davidsen

Leif Davidsen, né le 25 juillet 1950 à Otterup sur l'île de Fionie, est un écrivain danois, spécialisé dans le roman policier.

Biographie

Après avoir fréquenté une haute école aux États-Unis, Leif Davidsen abandonne ses études et exerce divers petits emplois : terrassier, barman, chauffeur. Il reprend ses études au Danemark. Sorti diplômé en journalisme, il travaille comme reporter dès 1976 et acquiert une grande notoriété dans son pays comme correspondant de Radio Danemark à l'étranger, notamment à Moscou et dans les pays de l'Est. Il devient ensuite rédacteur d'informations à la télévision.

Après un premier roman en 1984, il se sert de ses expériences en Russie et dans les pays de l'Est pour écrire une trilogie russe qui tient à la fois du thriller et du roman d'espionnage.

Leif Davidsen était une voix pour ses compatri…En lire plus sur Wikipedia