Livre
Néerlandais

Het negende huis

Leigh Bardugo (auteur), Maren Mostert (traducteur)
Alex Stern, die geesten kan zien, wordt ingeschakeld om de geheime genootschappen van de universiteit van Yale in de gaten te houden.
Titre
Het negende huis
Auteur
Leigh Bardugo
Traducteur
Maren Mostert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Ninth house
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2022 | Autres éditions
491 p.
ISBN
9789022597538 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een campusroman vol geesten en gruwel

Stephen King prees Leigh Bardugo's campusthriller de hemel in, en terecht.

Ze heten Manuscript, Wolf's Head, Book and Snake of, de beruchtste van allemaal, Skull and Bones. Het zijn exclusieve studentenclubs aan de prestigieuze universiteit Yale. Vele oud-leden zijn ceo's van multinationals, invloedrijke mediafiguren, rechters en politici geworden - de meest beroemden zijn ongetwijfeld vader en zoon Bush, die lid waren van Skull and Bones. Rond hun werking hangt een sfeer van macht en geheimzinnigheid waarbij allerlei waanzinnige samenzweringstheorieën de kop opsteken.

De Amerikaanse schrijfster Leigh Bardugo, bekend van succesvolle jeugdromans, is zelf lid geweest van Wolf's Head en schreef met Het negende huis haar eerste roman voor volwassenen. Stephen King prees het boek de hemel in, en terecht want de gruwelijke gebeurtenissen die plaatsvinden in de Tombs, de majestueuze clubhuizen waar de leden samenkomen, doen je haren ten berge rijzen.

Het negende huis combineert ingenieus klassieke elementen uit de thriller, het horrorverhaal e…Lire la suite

Lethe, het negende huis, heeft als taak de acht andere geheime genootschappen op de campus van Yale te controleren en de geesten, de Grijslingen, op afstand en de levenden veilig te houden. Wat doet Alex, een gewezen verslaafde crimineel hier als assistente voor Lethe? Ze heeft nauwelijks een opleiding genoten, maar ze bezit een eigenschap die van groot belang is: zij is in staat Grijslingen te zien. In de straten van New Haven wordt een dood meisje gevonden en omdat Alex’ mentor Darlington op raadselachtige wijze is verdwenen, staat Alex voor de taak om te onderzoeken of een van de genootschappen achter de moord op het meisje en wellicht ook achter de verdwijning van Darlington zit. Ze komt erachter dat er machtspelletjes gespeeld worden met behulp van magie om de wereld naar de hand van de elite te zetten. Haar verslagen naar decaan Sandow lossen niets op. Met haar eerste boek voor volwassenen legt de auteur de lat hoog. Is het een thriller, fantasy of horror? Wellicht doet zulk hok…Lire la suite

À propos de Leigh Bardugo

CC BY-SA 4.0 - Image by Leigh Bardugo

Leigh Bardugo, née le 6 avril 1975 à Jérusalem, est une autrice américaine de romans jeune adulte de fantasy, principalement connue pour la duologie Six of Crows et la trilogie Grisha, qui se sont vendues à plus de deux millions d'exemplaires.

Biographie

Jeunesse

Leigh Bardugo est née à Jérusalem en Israël et a grandi à Los Angeles où elle a été élevée par ses grands-parents. Elle a étudié à l'université Yale où elle a obtenu son diplôme en anglais en 1997,. Avant de publier son premier roman, elle a travaillé dans la rédaction, le journalisme, le maquillage et les effets spéciaux,.

Carrière littéraire

En lire plus sur Wikipedia