Alex Stern, die geesten kan zien, wordt ingehuurd om de geheime genootschappen van de universiteit van Yale in de gaten te houden.
Titre
Ninth house
Auteur
Leigh Bardugo
Langue
Anglais
Éditeur
London: Gollancz, 2019 | Autres éditions
455 p.
ISBN
9781473227972 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Galaxy, ‘Alex’, Stern kan overal om zich heen geesten zien. Zij wordt gevraagd om de vaak mysterieuze rituelen van de geheime genootschappen van de universiteit van Yale in de gaten te houden, als een soort politieagente. Wanneer men probeert de moord op een jonge vrouw in de doofpot te stoppen, gaat Alex op onderzoek uit. Zij ontdekt verschillende magische complotten, waarbij ze gevaar voor eigen leven loopt. Uiteindelijk komt Alex, met hulp van een leger aan geesten, tot de oplossing van de moord, en weet ze veel onheil te voorkomen. Hoofdpersoon Alex weet uit de meest onmogelijke situaties te ontsnappen. Er lopen verschillende verhaallijnen door elkaar. Daardoor is de grote lijn moeilijk te volgen. Omdat er veel beschrijvingen zijn, wordt het lezen moeilijker. De afloop is niet voorspelbaar, deels verrassend, deels open. Een vervolg is heel goed mogelijk. Het boek is vooral geschikt voor de echte liefhebbers van fantasy. Beginners zullen het al gauw saai vinden.

À propos de Leigh Bardugo

CC BY-SA 4.0 - Image by Leigh Bardugo

Leigh Bardugo, née le 6 avril 1975 à Jérusalem, est une auteure américaine de romans jeune adulte de fantasy, principalement connue pour la duologie Six of Crows et la trilogie Grisha, qui se sont vendues à plus de deux millions d'exemplaires.

Biographie

Jeunesse

Leigh Bardugo est née à Jérusalem en Israël et a grandi à Los Angeles où elle a été élevée par ses grands-parents. Elle a étudié à l'université Yale où elle a obtenu son diplôme en anglais en 1997,. Avant de publier son premier roman, elle a travaillé dans la rédaction, le journalisme, le maquillage et les effets spéciaux,.

Carrière littéraire

En lire plus sur Wikipedia