Livre
Néerlandais

Val en verlossing

Leigh Bardugo (auteur), Merel Leene (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Alina is verzwakt. Ze wil op zoek naar de derde versterker die ze nodig heeft in haar strijd tegen de Duisterling die over Ravka heerst. Maar dan moet ze wel ontkomen aan de priester die haar als heilige ziet en haar wil beschermen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Val en verlossing
Auteur
Leigh Bardugo
Traducteur
Merel Leene
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Utrecht]: Blossom Books, [2019]
393 p.
Date d'enregistrement
Ruin and rising
ISBN
9789463491549 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit laatste deel van de Grisha-trilogie is Alina verzwakt. Ze wil op zoek naar de derde versterker die ze nodig heeft in haar strijd tegen de Duisterling die over Ravka heerst: de vuurvogel. Ook wil ze op zoek naar de prins van Ravka. Maar dan moet ze wel ontkomen aan de priester die haar als heilige ziet en haar wil beschermen. Nieuwe personages duiken op, oude komen terug en opnieuw is Alina de ik-verteller. De hoeveelheid personages en verwikkelingen maken het onmogelijk dit deel los te lezen, en de alfabetische woordenlijst achterin is ook voor lezers van de serie geen overbodige luxe. Alina blijft een sterk uitgewerkt personage, onderhevig aan twijfels en levensgrote dilemma’s, mede opgeroepen doordat andere personages steeds verschillende kanten laten zien. Afgezien van de plot ontleent het verhaal hieraan veel spanning. Bardugo schiep met de Grisha-trilogie* een rijke wereld vol onverwachte wendingen en een onvoorspelbaar, onvoorstelbaar einde. Een aanwinst voor fantasyliefh…Lire la suite

À propos de Leigh Bardugo

CC BY-SA 4.0 - Image by Leigh Bardugo

Leigh Bardugo, née le 6 avril 1975 à Jérusalem, est une auteure américaine de romans jeune adulte de fantasy, principalement connue pour la duologie Six of Crows et la trilogie Grisha, qui se sont vendues à plus de deux millions d'exemplaires.

Biographie

Jeunesse

Leigh Bardugo est née à Jérusalem en Israël et a grandi à Los Angeles où elle a été élevée par ses grands-parents. Elle a étudié à l'université Yale où elle a obtenu son diplôme en anglais en 1997,. Avant de publier son premier roman, elle a travaillé dans la rédaction, le journalisme, le maquillage et les effets spéciaux,.

Carrière littéraire

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions