Flipback
Néerlandais

De perfecte oppas ; In de tuin van het beest

Autre titre De perfecte oppas is Een zachte hand

Leila Slimani (auteur), Gertrud Maes (traducteur)

De perfecte oppas ; In de tuin van het beest

Autre titre De perfecte oppas is Een zachte hand

Dans la série:

De perfecte oppas & In de tuin van het beest zijn twee Franse bestsellers van Leïla Slimani, gebundeld in dwarsligger 627.

Myriam wil haar baan als advocaat hervatten. In Louise vindt ze de perfecte oppas, totdat zij vreemde trekjes begint te vertonen. Het benauwt Myriam, maar ze sust haar gevoel van onbehagen. Als ze uiteindelijk doorheeft wat Louise drijft, is het te laat

Contient
Titre
De perfecte oppas ; In de tuin van het beest
Autre titre
De perfecte oppas is Een zachte hand
Auteur
Leila Slimani
Traducteur
Gertrud Maes
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Éditeur
[Amsterdam]: Dwarsligger, © 2019
629 p. ; 12 cm
ISBN
9789049807528 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bundeling van twee romans, eerder afzonderlijk verschenen. In ‘De perfecte oppas’ ziet de nanny van twee kleine kinderen, een weduwe met een traumatisch verleden, het einde van haar baan naderen als de kinderen naar school gaan. Ze wordt manisch depressief en er gebeurt iets verschrikkelijks. Deze tweede roman van de Franse schrijfster werd bekroond met de Prix Goncourt 2016. ’In de tuin van het beest’ komt een Parijse chirurg erachter dat zijn vrouw vreemdgaat met een collega van hem, ze verhuizen naar het platteland waar minder verleidingen zijn voor zijn echtgenote die vrijt met elke man die ze tegenkomt. Een pakkende, psychologische roman, met niets verhullende seksscènes, beeldend beschreven. Kleine druk.

Suggestions