Livre
Néerlandais

De gruwelgrot

Lemony Snicket (auteur), Brett Helquist (dessinateur)
Op de vlucht voor graaf Olaf komen de drie weeskinderen Violet, Claus en Roosje Baudelaire terecht op de onderzeeboot van kapitein Tegendraads en zijn stiefdochter Fiona. Ze dalen af in de Gruwelgrot, waar levensgevaarlijke paddenstoelen voorkomen. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
De gruwelgrot
Auteur
Lemony Snicket
Dessinateur
Brett Helquist
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The grim grotto
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2009
186 p. : ill.
ISBN
9789021666211

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De gruwelgrot is het 11e deel van de reeks de 'Ellendige avonturen', waarin de Baudelairewezen het opnemen tegen het kwade, vertegenwoordigd door graaf Olaf, die uit is op hun fortuin. In het begin van dit boek worden er om de haverklap links gelegd met eerdere delen, waardoor enkel trouwe lezers van de reeks het verhaal ten volle zullen vatten. Ook de schrijfstijl is ontzettend wennen voor nieuwelingen.
Zo worden spannende momenten steevast onderbroken om bv. de theorie over de watercyclus uit de doeken te doen, en wordt er om de halve pagina een of ander moeilijk woord uitgelegd. Eerst leest dit allesbehalve vlot, ook omdat er op die manier geen vaart in het verhaal komt. Maar wie verderleest, zal dit alles weten te waarderen, en zal niet genoeg krijgen van de absurde grappen, de zwarte humor en de woordspelingen. Of wat te denken van "De uitdrukking 'dat zit als gegoten' is merkwaardig, want iets wat gegoten is, is meestal van metaal dat eerst gesmolten is en daarna in ee…Lire la suite
De drie weeskinderen Violet, Claus en Roosje Baudelaire worden achtervolgd door graaf Olaf, die hun fortuin wil inpikken. In dit elfde deel in de 'Ellendige avonturen'-reeks* komen de drie wezen terecht op de onderzeeboot van kapitein Tegendraads en zijn stiefdochter Fiona. Samen gaan ze op zoek naar de geheimzinnige suikerpot, voordat graaf Olaf hem vindt. Ze dalen af in de Gruwelgrot, maar daar komen levensgevaarlijke paddenstoelen voor. Een onderhoudend verteld verhaal, waarin een alwetende verteller zich vaak op humoristische wijze tot de lezer richt om moeilijke woorden te verklaren en vooral probeert de lezer te ontmoedigen om verder te lezen. Het boek is zelfstandig te lezen, al wordt er wel veel verwezen naar gebeurtenissen uit de eerdere delen. De tekst is gedrukt in een ouderwetse letter en bevat fijne potloodtekeningen in grijstinten. Een aanrader voor griezelliefhebbers vanaf ca. 11 jaar.

À propos de Lemony Snicket

Lemony Snicket est l’un des personnages principaux de la série de livres Les Désastreuses Aventures des orphelins Baudelaire, dont il est le narrateur intégré au récit (puisqu'il est l'auteur de la série, Daniel Handler utilisant un pseudonyme).

Son passé et son implication dans l’intrigue sont révélés progressivement au fil des treize tomes, mais ce personnage a également fait l’objet de deux hors séries : son autobiographie non autorisée et The Beatrice Letters (non traduit en français).

En 2012, Daniel Handler publie — sous le pseudonyme de Lemony Snicket — le premier tome de la saga Les Fausses Bonnes Questions qui relate différentes enquêtes que le jeune Lemony, alors âgé de 13 ans, est amené à résoudre pour l'organisation VFD.

Biographie

La vie de Lemony Snicket est étroitement liée à l’organisation VFD (VDC en français), qui est derrière la plupart des évènements décrits dans …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions