Livre
Néerlandais

Veel ellendige avonturen

Lemony Snicket (auteur), Brett Helquist (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Twee zusjes en hun broertje, de Baudelairewezen, worden achtervolgd door allerlei rampspoed. Vanaf ca. 11 jaar.
Contient
Niveau de lecture
AVI 9, AVI E6
Titre
Veel ellendige avonturen
Auteur
Lemony Snicket
Dessinateur
Brett Helquist
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The vile village ; The hostile hospital ; The carnivorous carnival
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, © 2007
482 p. : ill.
ISBN
9789021665146

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Derde omnibus over de Baudelairewezen*. Dit boek bevat de delen zeven, acht en negen van de serie Ellendige avonturen. In 'Het doodenge dorp' maken de Baudelairewezen gruwelijke dingen mee in een dorp vol kraaien, in 'Het horror hospitaal' komen ze terecht in een griezelig ziekenhuis en in 'De koude kermis' op een vreemde kermis. Spannende verhalen met een satirische inslag volgens hetzelfde stramien en uiterlijk als de vorige delen. De licht ironische manier van vertellen en de uitleg van moeilijke woorden en uitdrukkingen maken dat de lezers even afstand kunnen nemen van de verschrikkingen. Mooi verzorgde, gebonden reeks. Het verhaal zelf is geïllustreerd met vele fijne potloodtekeningen. Gedrukt in een ouderwetse letter. Vanaf ca. 11 jaar.

Veel ellendige avonturen

In de reeks 'Ellendige avonturen' vertelt Lemony Snicket de lotgevallen van de Baudelairewezen, drie kinderen die wanneer ze meerderjarig worden een fortuin zullen erven van hun in een tragische brand omgekomen ouders. Ze worden echter achtervolgd door de inhalige graaf Olaf die uit is op hun erfenis. In het Nederlands zijn er reeds negen boeken veschenen, maar binnenkort komt in Engeland het dertiende en laatste deel uit. 'Veel ellendige avonturen' is een mooi uitgegeven, economisch geprijsde omnibus, die boek 7, 8 en 9 bevat. In 'Het doodenge dorp' worden Violet, Claus en baby Roosje ondergebracht in V.B.A. (Vogel Beschermers Alliantie), naar het gezegde: “Er is een heel dorp nodig om een kind groot te brengen”. Een zwerm kraaien bepaalt het leven in dit dorp en de wezen moeten er allerlei klusjes doen. Al snel komt graaf Olaf opdagen, ditmaal vermomd als detective en in het gezelschap van zijn vriendin Esmé Zooi. Ze beschuldigen de kinderen van moord en weten de massa tegen hen op …Lire la suite

À propos de Lemony Snicket

Lemony Snicket est l’un des personnages principaux de la série de livres Les Désastreuses Aventures des orphelins Baudelaire, dont il est le narrateur intégré au récit (puisqu'il est l'auteur de la série, Daniel Handler utilisant un pseudonyme).

Son passé et son implication dans l’intrigue sont révélés progressivement au fil des treize tomes, mais ce personnage a également fait l’objet de deux hors séries : son autobiographie non autorisée et The Beatrice Letters (non traduit en français).

En 2012, Daniel Handler publie — sous le pseudonyme de Lemony Snicket — le premier tome de la saga Les Fausses Bonnes Questions qui relate différentes enquêtes que le jeune Lemony, alors âgé de 13 ans, est amené à résoudre pour l'organisation VFD.

Biographie

La vie de Lemony Snicket est étroitement liée à l’organisation VFD (VDC en français), qui est derrière la plupa…En lire plus sur Wikipedia