Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Wie is dat op dit uur?

Lemony Snicket (auteur), Seth (dessinateur), Ellis Post Uiterweer (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Lemony Snicket is dertien en leerling-detective. Hij moet een inbraak oplossen in het plaatsje Smeur aan Zee. Iemand heeft het 'Brommende Beest' gestolen, een waardevol beeld in de vorm van een boze zeedraak.
Titre
Wie is dat op dit uur?
Auteur
Lemony Snicket
Dessinateur
Seth 1962-
Traducteur
Ellis Post Uiterweer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Who could that be at this hour?
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Moon, 2013
246 p. : ill.
ISBN
9789049926045 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit eerste deel van een 'autobiografische' vierdelige serie komt de 13-jarige verteller Lemony terecht in een auto waarin een vrouw (een spionne?) zit die zegt hem te gaan begeleiden in zijn opleiding tot lid van een geheimzinnige organisatie (bekend uit de eerdere 13-delige reeks ‘Ellendige avonturen’ van deze auteur) Ze komen in de eigenaardige stad Smeur aan Zee terecht die in verval is. Daar moeten ze met hulp van een journalist, een paar taxichauffeurs en een wees het mysterie van een verdwenen beeldje met de naam ‘Het Brommende Beest’ oplossen. Ze ontmoeten zeer vreemde, onheilspellende figuren. Het is een complexe situatie: van wie is dit erfstuk, wie stal het en wie leeft van de handel in octopusinkt en pennen? Het verhaal valt op door een rijke woordenschat, veel losse eindjes en humor die van de lezer intelligentie vergen. De vertaalster is er goed in geslaagd dat over te brengen. De Canadese illustrator maakte tekeningen in blauw-zwart-witte tinten die de door het verhaa…Lire la suite

À propos de Lemony Snicket

Lemony Snicket est l’un des personnages principaux de la série de livres Les Désastreuses Aventures des orphelins Baudelaire, dont il est le narrateur intégré au récit (puisqu'il est l'auteur de la série, Daniel Handler utilisant un pseudonyme).

Son passé et son implication dans l’intrigue sont révélés progressivement au fil des treize tomes, mais ce personnage a également fait l’objet de deux hors séries : son autobiographie non autorisée et The Beatrice Letters (non traduit en français).

En 2012, Daniel Handler publie — sous le pseudonyme de Lemony Snicket — le premier tome de la saga Les Fausses Bonnes Questions qui relate différentes enquêtes que le jeune Lemony, alors âgé de 13 ans, est amené à résoudre pour l'organisation VFD.

Biographie

La vie de Lemony Snicket est étroitement liée à l’organisation VFD (VDC en français), qui est derrière la plupa…En lire plus sur Wikipedia