Livre
Néerlandais

Durf te twijfelen! : hoe filosofen kijken naar de actualiteit

Leonie Breebaart (compilateur), Marc Van Dijk (collaborateur), Maurice Van Turnhout (collaborateur)
Filosofische essays waarin wordt gepleit voor een kritische grondhouding tegenover allerlei als vanzelfsprekend aangenomen 'waarheden'.
Titre
Durf te twijfelen! : hoe filosofen kijken naar de actualiteit / samengesteld door redacteur en columnist Leonie Breebaart ; met bijdragen van Leonie Breebaart, Marc van Dijk, Maurice van Turnhout, Merel Kamp en Peter Henk Steenhuis ; geïllustreerd door Marc Suvaal
Compilateur
Leonie Breebaart
Collaborateur
Marc Van Dijk Maurice Van Turnhout Merel Kamp Peter Henk Steenhuis
Dessinateur
Marc Suvaal
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, © 2016
164 p. : ill.
ISBN
9789047708834 (paperback)
Placing suggestion
157.1 (SISO) Filosofie ; Filosofie (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 16 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na de Brexit, na Trump en na een reeks aan referenda is één ding duidelijk geworden: er is niet alleen een enorme kloof tussen 'elite' en 'volk', maar er is ook een enorme kloof tussen 'feit' en 'mening'. Het debat tussen andersdenkenden is hard geworden en lastiger dan ooit: jouw feit is niet mijn mening. Met internet als bron kan alles onderuit gehaald worden en is overal bewijs voor te vinden. In dit boek probeert een aantal vooraanstaande Nederlandse en Belgische wetenschappers aan te tonen dat het goed is om op een gezonde manier te twijfelen. Dat wil niet zeggen dat elke mening even waar is. Integendeel. Het boek toont aan dat het goed is om elke boude bewering met een gezonde dosis twijfel tegemoet te treden. Juist dit internettijdperk vraagt om een kritische houding. De essays zijn toegankelijk en voor een groot publiek geschreven en elk artikel wordt afgesloten met een literatuuropgave voor wie meer wil weten.

Suggestions