Livre
Néerlandais

Hoe word ik een prinses in 7 dagen?

Lesley Rees (auteur), Jessie Eckel (dessinateur)

Hoe word ik een prinses in 7 dagen?

Public cible:
9-11 ans et plus
Creatieve tips om jezelf op te tutten, je kamer te versieren en van alles te maken om een echte prinses te worden. Met veel, met name roze gekleurde, tekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Hoe word ik een prinses in 7 dagen? / Lesley Rees ; met ill. van Jessie Eckel
Auteur
Lesley Rees
Dessinateur
Jessie Eckel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
How to be a princess in 7 days or less
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2006
[28] p. : ill.
ISBN
90-257-4158-4
Placing suggestion
624.9 (SISO) Grimeren - Verkleden (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 20 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Al op de eerste bladzijde van Hoe word ik een prinses in zeven dagen? maakt prinses Amélie duidelijk dat er werk aan de winkel is: de lezer moet zich restylen. Een coole slaapkamer, een goed gevoel voor stijl en de juiste houding: dat zijn de kenmerken van een prinses.
Vanaf dat punt is het boek opgevat als een weekplanner. Op de eerste dag wordt je slaapkamer onder handen genomen. Amélie zegt er wel bij dat je toestemming moet vragen aan je 'koning en koningin'. Met mooie lappen stof, een hemel boven je bed en een kaptafel kom je beslist op de goede weg. Opruimen helpt ook. De volgende dag is de dag van de 'vorstelijke verrassingen' die bedoeld zijn om je kamer te versieren: een te knutselen fotokader en deurhanger. Op de derde dag is het hoog tijd om je vrienden uit te nodigen voor de uitreiking van je prinsessendiploma aan het einde van deze week. Hiervoor gebruik je het bijgeleverde kroontje als sjabloon. De vierde dag belooft 'flonkerende juwelen' (er zitten al enkele p…Lire la suite
In dit roze boek, dat met een roze lintje is dichtgeknoopt, staan de voorwaarden waar meisjes aan moeten voldoen om zichzelf om te toveren tot een prinses. Je kunt beginnen met je slaapkamer te versieren en verschillende prulletjes te maken. Daarna ga je aan het werk om na zeven dagen een prinsessenfeest te kunnen vieren: uitnodigingen maken, je haar mooi opmaken, je koninklijk gedragen, hapjes en drankjes maken en ideeën voor spelletjes om dan te spelen. Alles wordt puntsgewijs uitgelegd. Kleurrijke lay-out met korte teksten en veel illustraties waarin de kleur roze de boventoon voert. Achter in het boek zit een tasje* met een kroontje, glitterelastiekje voor het haar, bling-bling steentjes en glitterstickers om mee te knutselen. In de tekst worden vaak vergelijkingen gemaakt met Assepoester, Sneeuwwitje en Doornroosje. Meisjes van ca. 8 tot 10 jaar krijgen in dit boek veel leuke ideeën om lekker te tutten en zich daarna misschien wel een echt prinsesje te voelen.

Hoe word ik een prinses in 7 dagen?

Wie als meisjesdroom heeft ooit prinses te worden kan best dit boekje eens openslaan. Prinses Amélie legt je alle regels uit, en in een week tijd is je hele leven veranderd. Op dag 1 kan je van je slaapkamer een prinsessenkamer maken. Handige tips leren hoe je van een gewone stoel een vorstelijk exemplaar maakt. Een hemel boven je bed geeft het een vorstelijk uitzicht. Prinsessen zorgen ook dat hun kleding in de kasten ligt, dan lijkt de kamer ook groter. Op dag 2 leer je leuke prulletjes maken om je muren te versieren. Je hebt hiervoor knutselmateriaal nodig, dat gewoon uit de keuken komt, zoals een lege cornflakesdoos, ongekookte macaroni ... Op dag 3 stuur je voor je een prinsessenfeest uitnodigingen met behulp van sjablonen. Op dag 4 maak je fonkelende juwelen en een juwelenkistje. Een koninklijk kapsel is zeker een must. Op dag 5 leer je welke de gepaste kledij is en voor welke gelegenheid. De prinses koopt niet steeds alles nieuw maar gebruikt de gepaste accessoires om een gedra…Lire la suite