Livre
Néerlandais

Sander en Sofie en het allermooiste huis

Libby Gleeson (auteur), Freya Blackwood (dessinateur), Jenny Crum (traducteur)
Sander vindt zijn verhuizing niet leuk. Als hij in een van de lege verhuisdozen is gekropen, hoort hij een stem. Het meisje wil graag met hem meedoen. Oblong prentenboek met paginagrote illustraties in aquarel en krijt. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Verhuizen, Wonen
Titre
Sander en Sofie en het allermooiste huis
Auteur
Libby Gleeson
Dessinateur
Freya Blackwood
Traducteur
Jenny Crum
Langue
Néerlandais
Éditeur
Sans lieu de publication: Christofoor, 2009
ill.
ISBN
9789060386491

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sander moet met zijn ouders verhuizen naar een groot huis. Hij voelt zich ongelukkig, verlangt naar zijn oude huis. Onafscheidelijk van zijn knuffel leert hij Sofie kennen en gaan ze met verhuisdozen bouwen. De auteur geeft het verhaal een leuke wending door het sprookje van 'De drie biggetjes' erin te verwerken. De paginagrote illustraties lopen door over twee bladzijden. Ze zijn prachtig in warme kleuren en in gecombineerde techniek van aquarel en krijt. Er zitten leuke grapjes in verwerkt en ze zijn vanuit verschillende perspectieven gemaakt. Een prentenboek in oblong formaat met als thema verhuizen, maar ook diverse soorten woonvormen en het zoeken van vriendschap. Taal en beeld vormen een perfecte balans. Vanaf ca. 4 jaar.

Sander & Sofie en het allermooiste huis

Sanders ouders verhuizen van een klein naar een heel groot huis. Sander vindt het veel te groot. Boos gaat hij de tuin in. Daar liggen  veel lege verhuisdozen. Sander schopt ertegen en kruipt in een doos. Plots komt er een buurmeisje over de tuinmuur gekropen. Samen beginnen ze met de verhuisdozen te bouwen: een toren, een trein, een huis...  En daarna vindt Sander het nieuwe huis het allermooiste.
Een eenvoudig verhaal over heimwee en over hoe een vriendje heel goed is om daaraan te verhelpen. De illustraties zijn kleurrijk en aantrekkelijk.