Livre
Néerlandais

De dokter

Liesbet Slegers (auteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Bas gaat naar de dokter, die hem onderzoekt. Prentenboek over het werk van de dokter, met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
De dokter
Auteur
Liesbet Slegers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2021 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789044822571 (hardback)
Placing suggestion
603.3 (SISO) Beroepen (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bijna vierkant prentenboek over een bezoek aan de dokter. Na een informatief begin over wat een dokter is en wat hij doet, is Bas de eerste patiënt bij de dokter. Hij heeft koorts en moet hoesten. De dokter onderzoekt Bas en schrijft hem een medicijn voor. Daarna komt een mama met een baby; de baby krijgt een spuitje dat tegen nare ziektes beschermt. Dan gaat de telefoon: de dokter moet gauw naar de spoedafdeling. Daar wacht een huilende kleuter die gevallen is met de fiets. Onderzoek, een foto maken van het gebroken bot en een prachtig gipsverband zijn het gevolg! Het verhaal wordt verteld door tekst en illustraties samen. De tekst staat steeds linksonder, met enige dialoog en to the point; een kleine detailtekening boven de tekst maakt de linkerpagina af. Op de rechterpagina staat telkens een paginagrote, kleurrijke schildering met omlijnde figuren. Uit de sfeervolle prenten spreekt lieve, zorgzame aandacht voor elkaar. Het informatieve gedeelte (wat is en doet de dokter) is vooral …Lire la suite

De dokter

De meeste kinderen weten wat het betekent als je het over de dokter hebt. Als je je niet goed voelt of echt ziek bent, dan komt de dokter. In dit boek zie je de dokter met haar dokterstas vol dokterspullen. Ze onderzoekt haar patiënten. De dokter weet een heleboel over pijn, ziektes, medicijnen en spuitjes. Er bestaan verschillende soorten dokters. Zoals de dokters die in het ziekenhuis werken, maar ook speciale voor ogen, oren en tanden. Alle dokters zijn er om je beter te maken.

Het zoveelste informatief boek van Liesbet Slegers over een beroep. Na de verpleegster nu de dokter, heel levensecht een vrouw! Slegers' eenvoudige illustraties zijn haar handelsmerk.Er wordt vrij veel informatie gegeven, vaak via een klein verhaaltje over een kind bij de dokter.