Livre
Néerlandais

De vuilnisman

Liesbet Slegers (auteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Wat zijn de taken van de vuilnisman en waarom moet je afval sorteren? Met paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren en tips om afval te voorkomen. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
De vuilnisman
Auteur
Liesbet Slegers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2021 | Autres éditions
[26] p. : ill.
ISBN
9789044815245 (hardback)
Placing suggestion
614.65 (SISO) Beroepen (ZIZO)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Informatief prentenboek in vrij groot formaat over het beroep en de werkzaamheden van een vuilnisman. Er wordt onder meer aandacht besteed aan de speciale kleding, benodigheden (vuilniswagen, bezem e.d.), het ophalen van de vuilnis, de chauffeur van de vuilniswagen, het sorteren van het afval en de recycling van afval. Ter afsluiting wordt op een dubbele bladzijde het ophalen van plastic en papier en karton stapsgewijs uitgelegd. Verder zijn er tips om afval te voorkomen. De tekst – beschreven vanuit het perspectief van de kleuter – is summier (ca. vijf regels per bladzijde) en op de linkerpagina afgedrukt. Daarboven staat een kleinere vierkante illustratie in dezelfde techniek als de paginagrote illustratie op de rechterbladzijde, dikomlijnde figuren, ingekleurd met gouache. De gestileerde tekeningen, met bolle gezichten waarbij de expressie wordt weergegeven met enkele streepjes en puntjes, vormen in combinatie met het vrolijke kleurenpalet een aantrekkelijk visueel geheel. De in h…Lire la suite

De vuilnisman

Na de politieman, de dokter, tot en met de archeoloog en zelfs de autocoureur, is het nu tijd voor een iets minder glamoureus beroep: de vuilnisman.
Net zoals in de andere boeken uit deze reeks, volgt Slegers de vuilnisman gedurende een typisch dagje werken. Het concept afval wordt kort verklaard, vervolgens wordt de lijn doorgetrokken naar het beroep van de vuilnisman. Eerst komen we te weten waaruit de outfit van een vuilnisman bestaat, daarna gaan we samen met hem op stap. Op het einde van het boek volgen nog enkele afvalbesparende tips.
De structuur van de boekjes wordt over de hele reeks doorgetrokken, en hoewel de beroepen steeds uitgebreid en duidelijk behandeld worden, heb je na een paar boekjes het gevoel dat je alles al gezien hebt. De illustraties van Liesbet Slegers zijn duidelijk, kleurrijk en het boek is aantrekkelijk vormgegeven. Kleuterjuffen kunnen gretig gebruik maken van deze boekjes om een les in te leiden, als voorleesverhaaltje voor het slapengaan is …Lire la suite