Livre
Néerlandais

Het bos

Liesbet Slegers (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Wout en Fien ontdekken allerlei dieren in het bos. Instructief prentenboek met stijve schilderingen en uitklapbare bladzijden. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Het bos
Auteur
Liesbet Slegers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2006
[12] p. : ill.
ISBN
9789002220470 90-02-22047-2

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit boekje trekken Wout en Fien samen naar zee. Samen pakken ze alle spulletjes in die ze nodig hebben: een zonnebril, zonnecrème, hun zwemspullen... Aan zee ontdekken ze zoveel nieuwe dingen en beleven ze verschillende avonturen. Ze bouwen samen zandkastelen en rapen schelpen op het strand, varen met een rubberboortje op het water, gaan uit vissen... Wout en Fien mogen zelfs mee in een duikboot om de dieren te bekijken die zich heel diep in het water verschuilen. Terug thuis maken Wout en Fien een mooi knutselwerk over de dag aan zee, met de mooie schelpen die ze vonden op het strand.

In Het bos trekken Wout en Fien hun stapschoenen aan om een stevige ontdekkingstocht te maken in het bos. Ze kijken naar de vogeltjes in de bomen, de konijntjes en de vossen in hun holletjes, de kleine kriebeldiertjes in het rond enz. Wanneer de avond valt en de nachtdieren tevoorschijn komen, is het voor Wout en Fien tijd om afscheid te nemen van het bos en in bed te kruipen. In hun sl…Lire la suite
Wout en Fien gaan samen naar het bos waar ze veel dieren ontdekken. Ze verzamelen informatie over dieren als de eekhoorn, uil, konijn enz. De rechterbladzijde is uitklapbaar. De tekening loopt dan a.h.w. door over drie bladzijden. Met kleine blokjes tekst wordt iets over de verschillende dieren duidelijk gemaakt. De illustraties zijn zwaaromlijnd, wat de schilderingen een statische uitstraling geeft. Ze zijn ingevuld met vrij heldere kleuren. De onderlinge verhoudingen en grootte van de dieren kloppen absoluut niet. De tekst is erg stijf b.v. "takken reiken naar de hemel". Verder is het onwaarschijnlijk dat twee kleuters alleen in het bos lopen. De opzet is goed bedoeld: een informatief boek voor peuters/kleuters. De uitwerking is echter niet geslaagd vanwege de stijve tekst en foute verhoudingen in de illustraties. Vanaf ca. 4 jaar. In dezelfde uitvoering verscheen 'De zee'*.