Livre
Néerlandais

Karel viert Sinterklaas

Liesbet Slegers (auteur)

Karel viert Sinterklaas

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Karels juf vertelt over het sinterklaasfeest. De kinderen knutselen een mijter en zingen sinterklaasliedjes. In de winkel gaat Karel bij Sint op schoot en krijgt hij een zakje snoep. Thuis maakt hij een tekening en zet zijn schoen, die de volgende dag gevuld is.
Sujet
Sinterklaas
Titre
Karel viert Sinterklaas
Auteur
Liesbet Slegers
Langue
Néerlandais
Édition
5
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2021 | Autres éditions
[24] p. : ill.
ISBN
9789044816204
Placing suggestion
Sinterklaas (ZIZO) (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Met het inmiddels welbekende jongetje Karel wordt de wereld rondom peuters uitgelegd. Deze keer het verhaal van het sinterklaasfeest. Juf begint op school over Sinterklaas en Zwarte Piet te vertellen, wat het ook bruikbaar maakt voor kinderen die er thuis nog niet mee bekend zijn. Vervolgens wordt het bekende ritueel van huiselijke voorbereiding geschetst door liedjes zingen, schoen zetten met tekening en wortel erin, en vol verwachting gaan slapen. Deze keer wordt geen schoorsteen genoemd, wellicht handig voor (flat)kinderen met (vloer)verwarming. Stevig vierkant prentenboek met afgeronde hoeken en glanzend dikke bladzijden. Het ik-verhaal is gedrukt in een zwarte, dikke schrijfletter op een omkaderde gekleurde achtergrond op de linkerbladzijde. Op de rechterpagina is de situatie vanuit peuterperspectief getekend, zonder overbodige details en met het wat kolderieke jongetje – met zijn enorme hoofd en meestal wel een arm of been de lucht in – duidelijk en kleurrijk afgebeeld. Op de kl…Lire la suite

Karel viert Sinterkaas

Vandaag vertelt Karels juf een verhaal over een heel oude man. Hij heeft een lange witte baard en draagt een rode mantel. Op zijn hoofd staat een rode hoed met een kruis erop. Al snel heeft Karel door dat het over Sinterklaas gaat. Zwarte Piet met zijn gekke kleren, Spanje, de stoomboot, het paard van Sinterklaas, mandarijntjes, cadeautjes en lekkers, ... alles komt aan bod in het verhaal. Geïnspireerd door het verhaal van de juf knutselen de kinderen een mijter in elkaar en ze zingen Sinterklaasliedjes. Na school gaat Karel met papa op bezoek bij de Sint in een winkel, hij mag zelfs bij hem op de schoot. Eens thuisgekomen maakt Karel een mooie tekening voor de Sint en zet zijn schoen. Dit zoals het hoort met een wortel, een suikerklontje en een glaasje water voor de Sint. Snel slapen is dan de boodschap want Sinterklaas komt vannacht, als al de kindjes slapen. De volgende ochtend liggen er cadeautjes en chocolade voor Karel. Bedankt lieve Sint, tot volgend jaar!
Makkelijk hante…Lire la suite