De kerstboom van Lotje

Lieve Baeten (auteur)

De kerstboom van Lotje

Public cible:
3-5 ans et plus
Heks Lotje krijgt op kerstavond bezoek van allerlei heksen en dieren die bij haar komen schuilen; samen versieren ze de kerstboom. Prentenboek met uitklapbare platen met sfeervolle illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Heksen
Titre
De kerstboom van Lotje / tekst en ill. Lieve Baeten
Auteur
Lieve Baeten
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789462911703 (hardback)
Placing suggestion
Kerstmis (ZIZO)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op kerstavond heeft Lotje nog veel te doen voor de kerstheks cadeautjes kan brengen. Steeds wordt ze gestoord door allerlei heksen en dieren die komen schuilen. Uiteindelijk is alles af en wordt het heel gezellig. Dit boek draagt de kerstgedachte uit: gezelligheid samen is belangrijker dan cadeautjes krijgen. Die worden dan ook eerst vergeten. Prachtige tekeningen in sfeervolle zachte kleuren zonder harde lijnen versterken de tekst. De korte tekst staat tussen de tekeningen. Telkens als iemand binnenkomt, is de paginagrote tekening op de linkerbladzijde uitklapbaar. Zo is te zien wie/wat er binnenkomt. Gebonden uitgave met op het omslag een doorlopende prent van Lotje die vliegend op haar bezem een kerstboom ophaalt. Sfeervol kerstheksenprentenboek om voor te lezen in de kleuterleeftijd. Heks Lotje is bekend van vele andere prentenboeken van de in 2001 overleden schrijfster/illustratrice. Vanaf ca. 4 jaar.

De kerstboom van Lotje

'De kerstboom van Lotje' in een tweede herwerkte versie. Het origineel kwam uit in 1996. Nergens staat vermeld dat het nu een heruitgave is. Het boek is nu groter van formaat dan het originele exemplaar. Misschien komen nu de tekeningen beter tot hun recht? Het kan in ieder geval geen kwaad om de tekeningen wat groter te kunnen bekijken, want ze zitten boordevol leuke details die je niet bij de eerste keer ziet. En het begint al met de kaft: Lotje vliegt door de lucht met aan haar bezem een kerstboom. Beneden staat de kerstboomheks haar na te zwaaien en - ook niet onbelangrijk - haar poes heeft ze op haar rug gebonden met een sjaal. Dit lijkt misschien niet belangrijk, maar het verwijst al wel naar het einde van het boek. De kleuren zijn zacht en benadrukken de gezelligheid van Kerstmis en de warmte in huis ten opzicht van buiten. Telkens wanneer er bezoek voor de deur staat kan je de pagina openklappen en ontdekken wie er allemaal voor de deur staat. Hoewel het dus geen nieuw Lotj…Lire la suite