Livre
Néerlandais

Kleine draak

Lieve Baeten (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Kleine Draak moet een mensenkind schrik aanjagen, maar Benno is helemaal niet bang te krijgen. Prentenboek met vriendelijke krijttekeningen in gedekte aardetinten en een korte tekst. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Bang zijn, Draken
Titre
Kleine draak / tekst en illustraties Erven Lieve Baeten
Auteur
Lieve Baeten
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2017 | Autres éditions
[32] p. : ill.
ISBN
9789462912694 (hardback)
Placing suggestion
Fantasiefiguren (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kleine Draak kan al vliegen en vuur spuwen. Hij moet nog leren verschrikkelijk te zijn. Mama draak haalt een mensenkind om op te oefenen. Helaas blijkt die helemaal niet bang. Een vriendschap is geboren. Origineel verhaal, spannend maar niet eng, over zelfvertrouwen en het overwinnen van angst. De groot opgezette kaderloze krijttekeningen lopen soms door over beide pagina’s. Kenmerkend zijn de zachte harmonieuze kleuren en de vele fantasierijke details. De illustraties zijn een duidelijke aanvulling op de tekst die eronder staat. Ze vormen een prachtig geheel. Op het omslag een doorlopende gekleurde tekening van een vriendelijke Kleine Draak. Een zeer aantrekkelijk, goed verzorgd prentenboek om kleuters te helpen de kinderlijke angsten te overwinnen. Heruitgave in hetzelfde formaat als het oorspronkelijke, bekroonde prentenboek uit 2000. De in 2001 overleden schrijfster/illustratrice werd bekend door haar serie over heksje Lotje. Vanaf ca. 4 jaar.

Kleine Draak

Kleine Draak wil vlug groot en heel verschrikkelijk zijn. Het best kan hij dan oefenen met een mensenkind. Want niets is zo bang als een klein mensenkind. Maar het kind dat Mamadraak op een dag meebrengt, is helemaal geen bangerd. Wat nu?
Dit prentenboek in potlood en aquarel is een pareltje. De kleuren zijn zacht en harmonieus het hele verhaal door. Met net genoeg details om je aandacht gaande te houden. De werken van deze veel te vroeg gestorven auteur zijn terecht verschillende malen bekroond. Voor 'Nieuwsgierige Lotje' kreeg Lieve Baeten in 1993 de Boekenpauw, later volgden nog verschillende bekroningen voor haar werk.
In 'Kleine Draak'  is niet het draakje de held, maar het kleine jongetje dat Mamadraak ontvoerd heeft. Hij is helemaal niet bang van dat vuurspuwende monster maar ziet hem eerder als een vriend. Beppo doorstaat alle 'verschrikkingen' die Kleine Draak voor hem in petto heeft. Ze spelen zelfs samen en daarna brengt Kleine Draak de jongen terug naar huis. E…Lire la suite