Livre
Néerlandais

Lotje tovert : het grote zoekboek!

Lieve Baeten (auteur)

Lotje tovert : het grote zoekboek!

Public cible:
3-5 ans et plus
Zes grote zoekplaten tonen het heksenleventje van Lotje. Ze winkelt, maakt muziek en viert haar verjaardag met haar heksenvriendinnen. Hardkartonnen prentenboek met gedetailleerde kleurenillustraties in zachte kleuren en zoekelementen. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Heksen
Titre
Lotje tovert : het grote zoekboek!
Auteur
Lieve Baeten
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2011
[14] p. : ill.
ISBN
9789022325933 (paperback)
Placing suggestion
Zoekboeken (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kijk- en zoekboeken zijn in, en ook uitgeverij Manteau springt met Lotje tovert: het grote zoekboek! mee op de kar. Het bekende heksje Lotje van wijlen Lieve Baeten is geen nieuwkomer. Afgelopen jaar bracht de uitgeverij Lotje weer in de kijker met heruitgaves van Nieuwsgierige Lotje, Lotje en de heksenprinses en een kerstboom voor Lotje. Lotje tovert is echter geen heruitgave, maar een 'nieuw' boek, samengesteld uit prenten van de verschillende 'Lotje'-boeken.
Lieve Baetens illustraties worden gekenmerkt door hun zachte, harmoniërende kleuren en fantasierijke details. Het zijn precies deze details waar het in Lotje tovert om draait. Zes illustraties vullen telkens twee volle pagina’s, rondom de prenten staan verschillende voorwerpen met lidwoord en benaming. Om geen afbreuk te doen aan Lieve Baetens originelen is er niets bijgetekend en zijn de verschillende voorwerpen rechtstreeks uit de tekeningen gehaald. Maar hierdoor heeft bijvoorb…Lire la suite
Groot, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken over de activiteiten van het kleine, levendige heksje Lotje. Per spread ziet de kijker verschillende paginagrote hekseninterieurs, waarin Lotje zich duidelijk amuseert. We zien Lotje onder andere winkelen, musiceren, koken en verjaardag vieren op de levendige, zachtgetinte potloodtekeningen. Ondanks de vrij gedekte tinten waarin de tekeningen zijn uitgevoerd, straalt de enthousiaste Lotje, voor wie niets te dol is. De rommelige, zwierige sfeer op de prenten zorgt voor een echte heksenboel, waarop veel attributen zijn te herkennen die voor heksen onontbeerlijk zijn, zoals bezems, toverstafjes, spinnen, katten of enge slangen. Rond de tekeningen staan ondertitelde voorwerpen die in de tekeningen zijn terug te vinden. Dit noodt tot meermalen met aandacht de humorvolle prenten te bekijken. Zoekplatenboek met sfeervolle illustraties van de bekende, te vroeg overleden Belgische schrijfster/illustratrice. Vanaf ca. 4 jaar.