Livre
Néerlandais

Chaos in Drummelo

Lilli L'Arronge (auteur), Maartje Beukers (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Daan gooit een bananenschil op straat. Een meisje waarschuwt hem dat zo’n kleine daad grote gevolgen kan hebben. Daan stelt zich voor hoe iemand uitglijdt over de schil en een kettingreactie veroorzaakt, die tot een grote chaos leidt.
Sujet
Fantaseren
Titre
Chaos in Drummelo
Auteur
Lilli L'Arronge
Traducteur
Maartje Beukers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Chaos in Bad Berleburg
Édition
1
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2012
[28] p. : ill.
ISBN
9789026129797 (hardback)
Placing suggestion
Fantaseren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Daan eet een banaan. Als de banaan op is, gooit Daan de schil zomaar op de grond. Een meisje tikt hem meteen op de vingers: 'Dat kan je toch niet maken,' zegt ze, 'stel je eens voor wat er allemaal kan gebeuren!'. Daarop begint Daan te fantaseren. Van het ene komt het andere en binnen de kortste keren ontstaat er een complete chaos, die Lilli L’Arronge bijzonder mooi in beeld weet te brengen. Een man glijdt uit over de bananenschil, hij botst tegen een ladder, de ladder kantelt, de verfpot valt recht op het hoofd van een fietser… en zo gaat het verder tot een ober de taart uit zijn handen laat schieten en die midden in het gezicht van zijn klant terechtkomt, een auto tegen een vrachtwagen botst en er varkens ontsnappen en zelfs de dieren van de dierentuin uitbreken.
L’Arronge tekent ietwat karikaturaal. In het begin is de bladspiegel vrij rustig, met veel wit op de achtergrond. Naarmate er meer gebeurt, worden de tekeningen drukker, zowel door het felle kleurgebruik als de hoeve…Lire la suite
Daan krijgt van een vrouw een banaan. Nadat hij de banaan heeft opgegeten, gooit hij achteloos de schil weg. Een meisje dat bij hem staat (zijn oudere zus?) vindt dat hij dat niet kan maken. ‘Stel je eens voor wat er allemaal kan gebeuren!’ En dan begint Daan te fantaseren. Dit prentenboek in oblong formaat geeft alle ruimte aan Daans voorstellingsvermogen. In een omlijnde gedachtewolk die per spread verder uitdijt en uitzoomt, ziet de lezer hoe van het een het ander komt. De slapstick stapelt zich op, terwijl het jongetje in zijn brave matrozenpakje staat te gniffelen en het meisje commentaar geeft. Omvallende ladders, clowns met ballonnen, honden die zich hebben losgerukt en ontsnapte varkens; alles komt aan bod in de cartooneske kleurenillustraties. Op elke tekening komen er delen van nieuwe figuren in beeld die de nieuwsgierige lezer laten raden naar het vervolg. Op een gegeven moment is de chaos compleet en komt zelfs Superman er aan te pas. Eenvoudig gegeven dat geweldig goed is…Lire la suite

Chaos in Drummelo

Heb jij je ooit al eens afgevraagd wat er kàn gebeuren als je een bananenschil op de grond gooit? Dit grappige prentenboek geeft je het antwoord. Een meisje geeft een jongen ervan langs omdat hij een bananenschil op straat gooit. Stel je eens voor wat er allemaal kan gebeuren. En dan slaat zijn fantasie op hol. Een hele kettingreactie van gebeurtenissen vult de pagina's. De toale chaos breekt uit!
Hilarisch om te zien wat er allemaal kan gebeuren als je een bananenschil op de grond gooit! Het loopt zo uit de hand dat zelfs Superman ter hulp moet schieten. De prenten zijn aanvankelijk sober en niet overladen. Het begint eigenlijk met een detailtekening. Maar dit groeit onstuitbaar naar een climax. Op de laatste dubbele pagina is het weer rustig. Hetzelfde meisje en dezelfde jongen staan in dezelfde straat. Zegt de jongen: Maar in het echt gebeurt zoiets helemaal niet. Toch?
Mijn zoon van vijf wou het boek de eerste keer drie keer na elkaar beluisteren en bekijken. Ik denk …Lire la suite