Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Niek de Groot flikt het 'm weer

Lincoln Peirce (auteur), Anne Douqué (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Niek de Groot heeft een intense hekel aan Gina. Ze zet hem steeds voor schut, ze haalt hogere cijfers en is het lievelingetje van de juf. Dan moeten ze samenwerken voor een schoolproject.
Sujet
Schoolleven
Titre
Niek de Groot flikt het 'm weer
Auteur
Lincoln Peirce
Traducteur
Anne Douqué
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Big Nate strikes again
Éditeur
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2022 | Autres éditions
223 p. : ill., z/w
ISBN
9789026129513 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Niek de Groots aartsvijand nummer één is Gina. Hij haat haar. Ze roept altijd hoe geweldig ze is, haalt de hoogste cijfers van de klas en kan voor geen meter zonkballen. Helaas zit Niek (ik-figuur) met haar opgescheept. Ze moeten samen een werkstuk maken en Gina maakt onderdeel uit van het honkbalteam waar Niek aanvoerder van is. Erger kan bijna niet. Toch is Niek Gina te slim af. Tweede deel uit de serie over Niek de Groot*. Vlot leesbaar, humoristisch verhaal in de stijl van de serie 'Het leven van een loser'. De tekst wordt afgewisseld met striptekeningen, illustraties en tekstballonnen. Dit zorgt voor veel afwisseling in typografie en maakt het boek ook voor minder goede lezers toegankelijk. Met daarnaast een quiz, een geheimschrift waar in het boek naar verwezen wordt, tekenopdrachten en een doolhof. Er wordt geen kleur gebruikt binnenin. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 9 jaar.

Niek de Groot flikt het 'm weer

Niek, Frank en Teddy zijn drie goede vrienden. Niek is verliefd op Roos. Ze zitten samen in de klas. Wanneer ze in de klas de opdracht krijgen in duo's aan een taak te werken, hoopt Niek op een leuke partner. Maar hij wordt uitgeloot om met klasgenoot Gina samen te werken. Gina is een meisje dat precies zegt wat leraren willen horen, ze heeft een vlekkeloze cijferreeks. Met haar samenwerken geeft problemen. Als ze bij hem thuis komt, denkt Nieks vader dat ze zijn vriendinnetje is. Bovendien wordt Niek dit jaar uitverkoren als zonkbalaanvoerder. Dit betekent dat hij zelf zijn team mag kiezen voor deze vreemde sport. Hij is trots, maar dit is snel voorbij wanneer blijkt dat Gina in zijn team zit. Nu kan hij onmogelijk winnen.
Dit verhaal is een afwisseling van strips en tekst. Het leest vlot omwille van de vele tekeningen. Kinderen die niet graag lezen, worden op deze manier aangemoedigd om het boek uit te lezen. Het is wel een heel druk boek, met de strips als een aanvulling op h…Lire la suite

Suggestions