Livre
Néerlandais

Winter chalet : literaire thriller

Linda Van Rijn (auteur)

Winter chalet : literaire thriller

Genre:
Wanneer vier vriendinnen op wintersport in Oostenrijk zijn, wordt een van hen vermoord.
Titre
Winter chalet : literaire thriller
Auteur
Linda Van Rijn
Langue
Néerlandais
Édition
5
Éditeur
Baarn: Marmer, 2013 | Autres éditions
226 p.
ISBN
9789460681578 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vier vriendinnen gaan samen op skivakantie in Duitsland, maar dan wordt één van de vrouwen dood aangetroffen, brutaal vermoord met een baksteen. De drie overgebleven vriendinnen vermoeden dat de ex van één van hen erachter zit, maar algauw komen er andere zaken aan het licht. Aan rechercheur Wolfsberg om de dader te vinden.
Ook al heeft het verhaal niet veel om het lijf, de spanning zit wel goed. Dit heeft voor een groot stuk te maken met het vertelstandpunt. In het eerste deel van het boek wordt er geschreven vanuit het standpunt van Karen, die verderop in het boek wordt vermoord. Zo kom je meer te weten over de gedachten en gevoelens van het slachtoffer, maar blijven de andere personages nog in de schaduw. Na de dood van Karen komt Annemieke, één van haar vriendinnen, aan het woord. Op dezelfde manier leer je haar kennen, maar blijven de motieven van de andere vriendinnen nog onbekend. Dit zorgt voor behoorlijk wat spanning. De ontknoping van deze vrij eenvoudige plot
Lire la suite
Wanneer vier vriendinnen op wintersport in Oostenrijk zijn, wordt een van hen vermoord. De reden voor de moord is onduidelijk, ook voor de politie. Alle vier hebben ze hun geheimen en een van de partners stuurt dreigende sms’jes. De schrijfster is erin geslaagd om een sfeervol verhaal te schrijven, ook lezers die niet van skiën houden, raken in de ban van de sneeuw. De spanning bij de vriendinnen stijgt, net als bij de lezer. Een onderhoudende en geslaagde thriller, te vergelijken met boeken van Esther Verhoef en Saskia Noort. Normale druk.