Nadat een privédetective een lift heeft gegeven aan een 16-jarig meisje, wordt zij als vermist gemeld en wordt haar vriendin vermoord gevonden.
Titre
Een tik op het raam
Auteur
Linwood Barclay
Traducteur
Martin Jansen in de Wal
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A tap on the window
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2014
384 p.
ISBN
9789022571170 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In Griffon, een kleine stad aan de Canadese grens in de buurt van de Niagara-watervallen, probeert privédetective Cal Weaver (ik-persoon) de dood van zijn zoon Scott te verwerken. Scott is onder invloed van drugs van een hoog gebouw gesprongen. In een nachtelijke plensbui geeft Cal het tienermeisje Claire een lift, omdat ze Scott gekend zou hebben. Tijdens een tussenstop voert Claire een verdwijntruc uit, en zit haar vriendin Hanna opeens naast Cal in de auto. Cal heeft de truc door, waarop Hanna onmiddellijk de auto wil verlaten. Cal laat haar gaan, maar een dag later wordt Hanna vermoord gevonden. Claire is spoorloos en Cal is opeens moordverdachte. Cal gaat op zoek naar Claire. Met vaart geschreven boeiende thriller van Canadese bestsellerauteur, die jaren als columnist werkte. Uitstekende sfeertekening. Vooral de beschrijving van de sadistische politiemacht die in de stad de orde handhaaft is beklemmend. Karakters zijn goed uitgewerkt. Veel dialoog. De lezer blijft lang in het ong…Lire la suite

À propos de Linwood Barclay

Linwood Barclay est un écrivain et ancien éditorialiste canadien né en 1955 aux États-Unis.

Biographie

Linwood Barclay est né en 1955 à Darien dans le Connecticut aux États-Unis. Sa famille émigre au Canada lorsqu'il n'avait que quatre ans.

Il vit à Oakville avec sa femme Neetha et ses deux enfants.

Œuvre

Humour

  • Mike Harris Made Me Eat My Dog
  • Father Knows Zilch: A Guide for Dumbfounded Dads, Toronto 1996
  • This House Is Nuts! : Surviving the Absurdities of Everyday Life, Toronto 1997
  • Last Resort: A Memoir, Toronto 2000

Série Une enquête de Zack Walker