Livre
Néerlandais
Middels een tv-programma probeert een vrouw opnieuw aandacht te vragen voor het feit dat vijfentwintig jaar geleden haar ouders en broertje spoorloos verdwenen.
Titre
Zonder een woord
Auteur
Linwood Barclay
Traducteur
Mariëtte Van Gelder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
No time for goodbye
Édition
4
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2015 | Autres éditions
368 p.
Note
Wordt vervolgd door Geen veilige plek
ISBN
9789022571866 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vijfentwintig jaar geleden was Cynthia Archer een lastige tiener. Na een ruzie met haar vader omwille van een vriendje met een kwade reputatie, wordt ze met een kater wakker in een leeg huis. Haar ouders en haar broer zijn weg, zonder spullen of kleren te hebben ingepakt. Waarom werd ze in de steek gelaten zonder dat pa of ma afscheid namen, en waarom hebben ze nooit meer iets van zich laten horen?

Cynthia, ondertussen zelf een overbezorgde moeder, woont nog steeds in de buurt van haar ouderlijk huis en worstelt constant met haar verleden. Ten einde raad werkt ze mee aan een soort 'Spoorloos', een tv-programma waarin het leed van mensen wordt uitgemolken voor amusementsdoeleinden. De enige reactie die ze krijgt, is die van een medium, een bedriegster die geld ruikt. Aansluitend op het programma gebeuren er wel enkele vreemde dingen: Cynthia denkt dat zij en haar dochter door iemand geobserveerd worden, de oude hoed van haar vader belandt op hun keukentafel en ze meent haar broe…Lire la suite
Terry en zijn vrouw Cynthia en hun dochtertje Clare wonen nog in hetzelfde Amerikaanse stadje waar 25 jaar geleden Cynthia’s ouders en broertje spoorloos verdwenen. Er is nooit meer iets van hen vernomen. Als Cynthia de zaak via een tv-programma weer in de publiciteit brengt en een privédetective in de arm neemt, gebeuren er allerlei vreemde dingen. Vervolgens worden de privédetective en een tante van Cynthia vermoord. De politie doet weinig en Terry gaat samen met zijn vrouw op onderzoek uit. Het verhaal wordt verteld door Cynthia’s man Terry, daartussendoor staan korte intrigerende hoofdstukjes waarin twee anonieme personen aan het woord komen. Spannende, lekker weglezende thriller, er zit vaart en sfeer in, de spanning wordt goed opgebouwd, de hoofdpersonen zijn levensecht, en de plot is verrassend tot het eind. Barclay schreef al een serie geestige thrillers rond journalist Zack Walker, dit is zijn eerste stand-alone thriller die zeer goed ontvangen werd door de critici en is geno…Lire la suite

À propos de Linwood Barclay

Linwood Barclay est un écrivain et ancien éditorialiste canadien né en 1955 aux États-Unis.

Biographie

Linwood Barclay est né en 1955 à Darien dans le Connecticut aux États-Unis. Sa famille émigre au Canada lorsqu'il n'avait que quatre ans.

Il vit à Oakville avec sa femme Neetha et ses deux enfants.

Œuvre

Humour

  • Mike Harris Made Me Eat My Dog
  • Father Knows Zilch: A Guide for Dumbfounded Dads, Toronto 1996
  • This House Is Nuts! : Surviving the Absurdities of Everyday Life, Toronto 1997
  • Last Resort: A Memoir, Toronto 2000

Série Une enquête de Zack Walker

Suggestions