Daisy
Néerlandais

Timo en de oppasninja

Lisa Boersen (auteur)

Timo en de oppasninja

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Omdat zijn moeder in de zomervakantie moet werken, krijgt Timo (9) een een bijzondere Japanse au pair. Yushi is een van de oppasninja's van de rijke kroonprinses van Ishimoko.
Titre
Timo en de oppasninja
Auteur
Lisa Boersen
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2016
1 cd
Durée
3:48
Éditeur original
Gottmer
Note
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Eerste deel uit een serie over een sympathieke, grappige oppasninja uit Japan. In de zomervakantie mag de 9-jarige Timo niet alleen thuis blijven als zijn moeder moet werken als stewardess. Normaal past zijn oma op, maar zij heeft haar knie gebroken en ligt in het ziekenhuis. Een andere optie is de strenge buurvrouw. Maar gelukkig komt oma met het idee van een au-pair. Toevallig heeft het au-pairbureau per direct een Japanse jongen beschikbaar, die ook nog Nederlands kan spreken. Yushi is echter geen gewone oppas. Hij is een van de zeventig oppasninja’s van de kroonprinses van Ishimoko, een rijk Japans eiland. Deze kroonprinses heeft Yushi erop uitgestuurd om te kijken hoe het in de rest van de wereld is. In afwezigheid van Timo’s moeder beleven Timo en Yushi prachtige avonturen. Dit vlot leesbare, fantasierijke verhaal is spannend en humoristisch. Het bevat korte getitelde hoofdstukjes met veel dialoog. Met mooie verfijnde pentekeningen in zwart-wit en grijstinten, die goed bij de te…Lire la suite

Timo en de Oppasninja

De vakantie van Timo staat voor de deur. Zijn mama is stewardess en als ze voor haar werk weg moet, komt oma altijd babysitten. Dit keer is er echter een probleem: oma heeft een ongelukje gehad en ligt in het ziekenhuis. Samen zoeken ze naar een oplossing, de enige mogelijkheid is een 'au pair'. Als er 's anderendaags een jongen in ninjapak voor de deur staat, is mama er niet erg gerust in. Maar ze besluit Yushiro Yamamoto toch een kans te geven.

Het is de start van een heel leuk avonturenboek, vol ongewone toestanden en voorvallen. De jongens moeten elkaars gewoonten leren kennen en aanvaarden. De gekke invallen van de oppasninja, zoals de goudvis uitlaten, zorgen voor een verhaal dat heel wat jongens zal aanspreken. Het is vlot geschreven, de hoofdstukken zijn kort zodat je vlug geneigd bent om ook het volgende nog gauw te lezen. De tekeningen vullen de verbeelding perfect aan. Dit boek is het eerste deel van een serie.