Wanneer de twee tienerkinderen van een lesbisch stel hun biologische vader opsporen zet dat het gezinsleven op zijn kop
Titre
The kids are all right
Directeur
Lisa Cholodenko
Compositeur
Carter Burwell 1955-
Scénariste
Stuart Blumberg
Acteur
Annette Bening Julianne Moore Mark Ruffalo Mia Wasikowska Josh Hutcherson
Langue
Anglais
Éditeur
A Film, 2012 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2010
Durée
102 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777939222

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De vierde speelfilm van Lisa Cholodenko (High art; Cavedweller) is een lichtvoetig familiedrama over het lesbische stel Nic en Jules en hun kinderen, Joni van achttien en Laser van vijftien. Laser dringt er bij zijn zus op aan om via de spermabank hun biologische vader op te sporen. Het blijkt een vrolijke, hippie-achtige restauranthouder die na een ongemakkelijke kennismaking een steeds belangrijkere rol krijgt in het gezin. In de hoofdrollen Annette Bening, Julianne Moore, Mark Ruffalo, Mia Wasikowska en Josh Hutcherson. De film is goed ontvangen. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 2-12-'10) geeft 4 (van 5) sterren: '(...) een zeer aardige, bij vlagen ontroerende en geestige confrontatie die de actrices Annete Bening en Julianne Moore genoeg ruimte geeft om te excelleren. (...) heerlijke relatiefilm (...)'. Pauline Kleijer (Volkskrant 2-12-'10) geeft ook 4 (van 5) sterren: '(...) een frisse komedie met een hart. Cholodenko neemt haar personages scherp de maat, maar zorgt ervoor dat ze geloof…Lire la suite

À propos de Lisa Cholodenko

Lisa Cholodenko est une réalisatrice et scénariste américaine née le 5 juin 1964 à Los Angeles.

Biographie

Lisa Cholodenko est ouvertement lesbienne et vit en couple avec la chanteuse et guitariste Wendy Melvoin.

Filmographie

Réalisatrice

  • 1994 : Souvenir (court métrage)
  • 1997 : Dinner party (court métrage)
  • 1998 : High Art
  • 2002 : Laurel Canyon
  • 2004 : La Vie d'une femme
  • 2005 : The L Word (TV)
  • 2010 : Tout va bien ! The Kids Are All Right (The Kids Are All Right)
  • 2010 : Hung (TV)
  • 2014 : Olive Kitteridge (TV)

Sc…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions