Daisy
Néerlandais

De Overlevers Club

Lisa Gardner (auteur)
Als een net voor zijn proces doodgeschoten verkrachter onschuldig blijkt te zijn, heropent de politie het onderzoek.
Titre
De Overlevers Club
Auteur
Lisa Gardner
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The survivors club
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2005
1 cd
Durée
17:31:00
Note
Nederlandse stem

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 2 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De overlevers uit de titel zijn drie vrouwen die het slachtoffer zijn geweest van dezelfde verkrachter: de jonge Meg, die haar geheugen volkomen kwijt is, Carol, die zich soms hysterisch gedraagt, en Jillian die haar zus verloren heeft en nu iedereen vijandig behandelt. Op de dag van de rechtszitting van de verkrachter wordt deze vermoord. Toch wordt korte tijd later opnieuw een vrouw verkracht en sperma van de nu dode man gevonden. Rechercheur Roan Griffin van de staatspolitie in Rode Island is pas hersteld van een ernstige inzinking na de dood van zijn vrouw en de zaak van een kindermoordenaar. Nu moet hij aanzien dat deze kindermoordenaar toch nog een rol speelt in de verkrachtingszaak. De schrijfster heeft er een superieure thriller van gemaakt, een die de lezer op het puntje van zijn stoel doet zitten. Hoewel het perspectief voortdurend wisselt tussen dat van de drie vrouwen en de rechercheur en de lezer dus van alles op de hoogte is, blijft hij toch in verwarring, want hoe kan h…Lire la suite

À propos de Lisa Gardner

Lisa Gardner est une auteure américaine de romans policiers. Elle publie également sous le pseudonyme d’Alicia Scott.

Biographie

Lisa Gardner grandit à Hillsboro en Oregon. En 1993, elle obtient un diplôme en relations internationales à l'université de Pennsylvanie. Elle travaille comme consultante dans un cabinet d'audit en 1998 quand elle décide de se lancer dans l'écriture de romans policiers.

Elle est l’auteure de trois séries : D. D. Warren, une commandant de la criminelle du Boston Police Department ; FBI Profiler où, parmi les personnages récurrents, on retrouve les profileurs Pierce Quincy et sa fille Kimberly Quincy, aidés par Rainie Conner, ancienne policière devenue enquêtrice privée ; et Tessa Leoni, ancienne subordonnée de D. D. Warren désormais détective privée.

Quatre de ses romans ont fait l’objet d'une adaptation au cinéma ou à la télévision.

Elle a reçu le grand…En lire plus sur Wikipedia