Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De Overlevers Club

Lisa Gardner (auteur)

De Overlevers Club

Genre:
Als een net voor zijn proces doodgeschoten verkrachter onschuldig blijkt te zijn, heropent de politie het onderzoek.
Titre
De Overlevers Club
Auteur
Lisa Gardner
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The survivors club
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2005
431 p.
ISBN
90-443-1300-2

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 33 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Overlevers Club telt drie jonge mooie vrouwen van verschillende sociale afkomst die geen slachtoffers wensten te blijven van hun verkrachter, maar de politie via de media onder druk zetten om een dader op te pakken. Als de serieverkrachter, die werd aangehouden op basis van onbetwistbare DNA-sporen, op de trappen van het gerechtsgebouw wordt neergeschoten door een huurmoordenaar, die kort daarna zelf wordt geliquideerd, zijn de vrouwen de voornaamste verdachten. Volgens statistieken wordt in de VS gemiddeld elke minuut een vrouw, vnl. in haar eigen huis, verkracht en slechts tien procent van de verkrachters belandt in de gevangenis, zodat de viering van de moord met champagne door de overlevers-verdachten best te begrijpen is. Als echter daarna een nieuwe verkrachting met dodelijke afloop in dezelfde stad wordt gepleegd en sperma met identiek DNA wordt aangetroffen, lijkt het of de dader opnieuw tot leven is gekomen. Een imitator of een falen van het politieonderzoek? De Ove…Lire la suite
De overlevers uit de titel zijn drie vrouwen die het slachtoffer zijn geweest van dezelfde verkrachter: de jonge Meg, die haar geheugen volkomen kwijt is, Carol, die zich soms hysterisch gedraagt, en Jillian die haar zus verloren heeft en nu iedereen vijandig behandelt. Op de dag van de rechtszitting van de verkrachter wordt deze vermoord. Toch wordt korte tijd later opnieuw een vrouw verkracht en sperma van de nu dode man gevonden. Rechercheur Roan Griffin van de staatspolitie in Rode Island is pas hersteld van een ernstige inzinking na de dood van zijn vrouw en de zaak van een kindermoordenaar. Nu moet hij aanzien dat deze kindermoordenaar toch nog een rol speelt in de verkrachtingszaak. De schrijfster heeft er een superieure thriller van gemaakt, een die de lezer op het puntje van zijn stoel doet zitten. Hoewel het perspectief voortdurend wisselt tussen dat van de drie vrouwen en de rechercheur en de lezer dus van alles op de hoogte is, blijft hij toch in verwarring, want hoe kan h…Lire la suite

À propos de Lisa Gardner

Lisa Gardner, née en 1972, est une auteure américaine de romans policiers. Elle publie également sous le pseudonyme d’Alicia Scott.

Biographie

Lisa Gardner grandit à Hillsboro en Oregon. En 1993, elle obtient un diplôme en relations internationales à l'université de Pennsylvanie. Elle travaille comme consultante dans un cabinet d'audit en 1998 quand elle décide de se lancer dans l'écriture de romans policiers.

Elle est l’auteure de trois séries : D. D. Warren, une commandant de la criminelle du Boston Police Department ; FBI Profiler où, parmi les personnages récurrents, on retrouve les profileurs Pierce Quincy et sa fille Kimberly Quincy, aidés par Rainie Conner, ancienne policière devenue enquêtrice privée ; et Tessa Leoni, ancienne subordonnée de D. D. Warren désormais détective privée.

Quatre de ses ro…En lire plus sur Wikipedia