Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Nadat een ex-FBI-agent, die tijdelijk gescheiden woont van zijn vrouw vanwege haar alcoholverslaving, er lucht van krijgt dat zij is ontvoerd, gaat hij zich ongevraagd met het onderzoek bemoeien.
Titre
Verdwenen
Auteur
Lisa Gardner
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Gone
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2008
367 p.
ISBN
9789044321395

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Pierce Quincy is een gepensioneerde FBI-profiler, iemand die zich onledig houdt met het uittekenen van het mogelijke persoonlijkheidsprofiel van de dader van de misdaad die men onderzoekt. Die profilers lijken nogal eens succesvol te zijn, en dus minder geliefd in misdadigerskringen.

Quincy is een goede week weg bij zijn vrouw Rainie, om een beetje op adem te komen en in de hoop dat hun relatie weer op het rechte spoor geraakt want het draait niet zoals het hoort. Zij is ook een ex-agente, maar sinds haar laatste grote (onopgeloste) zaak zit ze ontmoedigd aan de fles en onder de pillen. Op een stormachtige nacht verdwijnt ze echter spoorloos. Uiteraard wordt in eerste instantie aan een wraakactie gedacht, maar al gauw blijken er andere motieven te spelen: nog voor de verdwijning kwam bij de plaatselijke krant al een brief binnen met een eis tot het betalen van losgeld. Intussen zou zij dringend haar medicatie moeten krijgen. Even later verdwijnt ook het jongetje dat Rainie beg…Lire la suite
Oude bekenden als ex-FBI profiler Pierce Quincy en zijn vrouw privé-detective Rainie Conner maken weer hun opwachting in Gardners nieuwste thriller. Rechercheur Geweldsmisdrijven Kincaid van de Oregon State Police wordt ’s nachts uit bed gebeld als er een verlaten auto met open portier en draaiende motor langs de kant van de snelweg wordt gevonden. Het is de auto van Rainie, die vanwege haar alcoholprobleem tijdelijk gescheiden leeft van haar man. Rainie is spoorloos, haar tas ligt nog in de auto, het pistool dat ze altijd bij zich droeg niet meer. Kincaid start een onderzoek, de dodelijk ongeruste Quincy en zijn dochter FBI-agent Kimberly ook. Heeft de ontvoering te maken met een van de kidnapzaken waaraan Rainie werkte? De verdwijning van een ernstig gestoord jongetje dat Rainie onder haar hoede had, maakt de zaak nog ingewikkelder. Vlot geschreven, spannende thriller, het verhaal wordt verteld vanuit wisselend perspectief, is niet verrassend, maar plot, karakter- sfeertekening zijn…Lire la suite

À propos de Lisa Gardner

Lisa Gardner, née en 1956, est une auteure américaine de romans policiers. Elle publie également sous le pseudonyme d’Alicia Scott.

Biographie

Lisa Gardner grandit à Hillsboro en Oregon. En 1993, elle obtient un diplôme en relations internationales à l'université de Pennsylvanie. Elle travaille comme consultante dans un cabinet d'audit en 1998 quand elle décide de se lancer dans l'écriture de romans policiers.

Elle est l’auteure de trois séries : D. D. Warren, une commandant de la criminelle du Boston Police Department ; FBI Profiler où, parmi les personnages récurrents, on retrouve les profileurs Pierce Quincy et sa fille Kimberly Quincy, aidés par Rainie Conner, ancienne policière devenue enquêtrice privée ; et Tessa Leoni, ancienne subordonnée de D. D. Warren désormais détective privée.

Quatre de ses ro…En lire plus sur Wikipedia